לא ברור איך אבל מנת הדגל של המנות האחרונות בתאילנד היא הדבר הכי לא תאילנדי: מקורה בהודו, היא עשויה מבצק עם המון שמן וחמאה, אבל היא הדבר הכי טעים שפגשתם בתאילנד. קבלו מתכון וגם סרטון, כי לחלק מהכייף זה גם לראות איך מכינים אותה… יאמי.
מצרכים:
2 כוסות קמח רגיל
1 ביצה טרופה
1/4 כפית מלח
1/4 כוס מים קרים מאד (מומלץ מי קרח)
1 כף חמאה מומסת
פרוסות בננה
קוקוס מגורד (לא חובה)
רוטב שוקולד
לציפוי
שוקולד נוטלה
סירופ חלב ממותק
רוטב שוקולד
אופן ההכנה:
בתוך קערה שמים הקמח ויוצרים בו גומה.
לתוך הגומה שופכים את הביצה, המים, החמאה המומסת ומלח. לשים עד שהבצק נעים לעבודה ולא יבש/דביק מדי.
את כמות הבצק שנוצר מחלקים למס’ כדורים (בגודל ביצה בערך). כל כדור עוטפים בשכבת שמן מכל עבר ומניחים אותם ל 3-5 שעות, בטמפרטורת החדר.
לוקחים כל כדור ומרדדים אותו לעיגול דק, מעט יותר מעובי נייר.
מחממים מחבת ענקית ועליה חמאה לטיגון.כשהמחבת חמה מספיק מניחים עליה את הבצק המרודד עד הזהבתו .
מניחים על חלקו העליון של הבצק את פרוסות הבננה והקוקוס המגורד. מוסיפים קצת רוטב שוקולד (לא חובה)
יוצרים מהבצק מעין מעטפה -הצדדים מקופלים למרכז, החלק התחתון מקופל כלפי מעלה ולסיום חלקו העליון של הבצק מקופל כלפי מטה.
מנמיכים את האש והופכים את הבצק על מנת להזהיב גם את צידו השני.
מוציאים את הבננה לוטי שקיבלנו לצלחת, ומצפים בשכבה עבה של נוטלה.
חותכים לריבועים ומזליפים מעל סירופ חלב ממותק. המהדרין מוסיפים מעל גם רוטב שוקולד אבל זה כבר גובל בחוצפה.
אוכלים באמצעות קיסם.
מחר דיאטה!!
עוד מתכונים תאילנדיים:
רוצים לקבל את הבלוג הבא ישירות למייל שלכם?
אז תרשמו ת’מייל שלכם כאן: