אחרי ההצלחה המטורפת של עוגת השמרים-קינמון, חברתי סיגל חוזרת עם עוגיות אגוזי מקדמיה ושוקולד לבן, במיוחד בכדי לחגוג את שחרורו של גלעד שליט ולהגיש לאושפיזין בסוכה.
חג שמח!
החומרים:
200 גרם חמאה בטמפ’ החדר
3/4 כוס סוכר
3/4 כוס סוכר חום דמררה (חום בהיר)
2 כפיות וניל אמיתי
1/2 כפית מלח
2 ביצים
1/2 2 כוסות קמח רגיל
1 כפית לסודה לשתייה
3/4 כוס שוקולד צי’פס לבן
3/4 כוס אגוזי מקדמיה קצוצים גס
אופן ההכנה
לחמם את התנור ל 200 מעלות
בקערה גדולה, לערבב את החמאה, שני סוגי הסוכר (לבן ודמררה), וניל, ביצים, לערבב עד שנוצרת תערובת בהירה ואוורירית.
להוסיף את הקמח הסודה לשתייה וחצי כפית מלח עד שמתקבלת תערובת אחידה ללא גושים.
לבסוף, השוקלד צ’יפס הלבן ואגוזי המקדמיה ולערבב עד שישתלבו בתערובת (לא להגזים בערבוב).
להניח ניר אפיה על תבנית התנור (ככה לא מתעמתים עם ניקיון התבנית).
בעזרת שתי כפיות או כף מקצועית לגלידה ליצור תלוליות של התערובת (לתת מרחב בין עוגייה לעוגייה הן מתרחבות ) .
לאפות בין 8-10 דקות או עד שהן זהובות .
לתת ליפיפיות המתוקות להצטנן לחלוטין ורק אז להפרידן מנייר האפייה.
המתכון מוקדש לניב, מתן, עמיתוש ,רותם
ועידו שעמלו קשות לפצח את הקליפה הסוררת של אגוזי המקדמיה.