אני אף פעם לא יודעת איזה קארי אני יותר אוהבת: אדום, צהוב או ירוק. כנראה התשובה היא שאני אוהבת את כולם. קבלו גירסה לדג בקארי ירוק. אפשר להחליף את הדג בעוף או בשרימפס (שומו שמיים).

המרכיבים:

3 כפות משחת קארי ירוק

1 כף שמן

1 פחית חלב (קרם) קוקוס

2 גבעולי למונגראס חתוכים באלכסון לעובי של 1/2 ס”מ

3 כפות רוטב דגים

1 כף מיץ ליים או לימון

1 כף סוכר דקלים או חום

5 עלי קפיר ליים קצוצים

500 גרם נתחי פילה דג ים (לברק, דניס, לוקוס)

1/2 כוס עלי כוסברה

1/2 כוס עלי בזיליקום

5-6 חצילים תאילנדיים קטנים חתוכים לרבעים (להשיג בשוק האיכרים, לא חובה)

חצי כוס שעועית ירוקה טריה חתוכה

צ’ילי אדום חתוך דק (רק אם אוהבים ממש חריף)

 

אופן ההכנה:

  1. מטגנים את משחת הקארי בווק עד שהיא מפיצה ניחוח עז.
  2. מוסיפים חלב קוקוס, למונגראס, קפיר ליים, רוטב דגים, חצילים, שעועית ירוקה, צ’ילי וסוכר, ומבשלים עד שהירקות מתרככים.
  3. מוסיפים את נתחי הדג ומבשלים שתיים-שלוש דקות עד שהדג מבושל. מוסיפים את הכוסברה והבזיליקום, מערבבים כחצי דקה ומגישים.

עוד מתכונים תאילנדיים:

אורז מטוגן עם עוף וירקות

סלט פומלה

עוף עם אגוזי קשיו

תאי לוטי עם בננה ושוקולד

רוצים לקבל את הבלוג הבא ישירות למייל שלכם?
אז תרשמו ת’מייל שלכם כאן:


שתפו:

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב whatsapp
WhatsApp
שיתוף ב email
Email

פוסטים אחרונים

הכל זה מלמעלה — התערוכה

לא. לא חזרתי בתשובה. אבל מי שעוקב אחרי קצת, בטח כבר יודע שבשנתיים האחרונות אני מצלמת עם רחפן תחת הכותרת #הכלזהמלמעלה.

הילדה הכי קטנה שלי בת 12!

הילדה הכי קטנה שלי כבר בת 12. כשחשבתי מה לכתוב לך, מצאתי בלוג שכתבתי בתאריך ה-8 בינואר 2012, בדיוק לפני 7 שנים. הוא נקרא “הילדה הכי

סליחה

סליחה, אפשר לבקש סליחה? כן בבקשה הגעת למקום הנכון אנחנו פתוחים כל יום בין תשע לשש ממי תרצי לבקש סליחה? סליחה, לא הבנתי “מהמקום”? “מחברו”?