אני אף פעם לא יודעת איזה קארי אני יותר אוהבת: אדום, צהוב או ירוק. כנראה התשובה היא שאני אוהבת את כולם. קבלו גירסה לדג בקארי ירוק. אפשר להחליף את הדג בעוף או בשרימפס (שומו שמיים).
המרכיבים:
3 כפות משחת קארי ירוק
1 כף שמן
1 פחית חלב (קרם) קוקוס
2 גבעולי למונגראס חתוכים באלכסון לעובי של 1/2 ס”מ
3 כפות רוטב דגים
1 כף מיץ ליים או לימון
1 כף סוכר דקלים או חום
5 עלי קפיר ליים קצוצים
500 גרם נתחי פילה דג ים (לברק, דניס, לוקוס)
1/2 כוס עלי כוסברה
1/2 כוס עלי בזיליקום
5-6 חצילים תאילנדיים קטנים חתוכים לרבעים (להשיג בשוק האיכרים, לא חובה)
חצי כוס שעועית ירוקה טריה חתוכה
צ’ילי אדום חתוך דק (רק אם אוהבים ממש חריף)
אופן ההכנה:
- מטגנים את משחת הקארי בווק עד שהיא מפיצה ניחוח עז.
- מוסיפים חלב קוקוס, למונגראס, קפיר ליים, רוטב דגים, חצילים, שעועית ירוקה, צ’ילי וסוכר, ומבשלים עד שהירקות מתרככים.
- מוסיפים את נתחי הדג ומבשלים שתיים-שלוש דקות עד שהדג מבושל. מוסיפים את הכוסברה והבזיליקום, מערבבים כחצי דקה ומגישים.
עוד מתכונים תאילנדיים:
רוצים לקבל את הבלוג הבא ישירות למייל שלכם?
אז תרשמו ת’מייל שלכם כאן: