אורז מטוגן עם עוף וירקות

באנגלית: chicken fried rice

המסורת מספרת כי זו המנה שבה השתמשו בכל השאריות מארוחת ליל אמש כשפשוט לקחו את כל מה שנשאר: אורז, עוף וירקות והקפיצו אותם ביחד בווק. אבל מה אכפת לנו שזה משאריות כשזה יוצא כל כך טעים.

.

.

.

.

.

.

.

מצרכים

2 כפות שמן דקלים

1כף שום כתוש

2 ביצים

10-15 קוביות חזה עוף טרי ונקי

1 או 1 וחצי כוס אורז לבן מבושל מוכן

ירקות חתוכים קטן לפי הטעם: פטריות, תירס, בצל, בצל ירוק, כוסברה, כרובית, ברוקולי, גמבה וכו'. אפשר גם אננס חתוך קטן.

3 כפות סויה לבנה

3 כפות סויה שחורה

1 כף סוכר

3 כפות רוטב צדפות (oyster sauce)

1/2 כף אבקת מרק עוף

חתיכות מלפפון וחצי לימון לקישוט

ההכנה

  1. שמים בווק את השמן ומחממים.
  2. מטגנים בתוכו את השום הכתוש.
  3. מוסיפים ביצה מקושקשת וממשיכים לטגן.
  4. מוסיפים: סויה, סוכר, רוטב צדפות, אבקת מרק, מערבבים היטב.
  5. מכניסים את קוביות העוף והירקות החתוכים הלא עליים. מטגנים עד שהעוף מוכן.
  6. מוסיפים את האורז הלבן והעלים, מערבבים היטב.
  7. מכניסים את התבשיל לתוך קערת מרק ודוחסים.
  8. הופכים על צלחת הגשה
  9. מגישים עם חצי לימון וחתיכות מלפפון.

עוד מתכונים תאילנדיים:

עוף עם אגוזי קשיו

סלט פומלה

דג בקארי ירוק 

תאי לוטי עם בננה ושוקולד

רוצים לקבל את הבלוג הבא ישירות למייל שלכם?
הרשמו לרשימת התפוצה


כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *