באנגלית: chicken fried rice
המסורת מספרת כי זו המנה שבה השתמשו בכל השאריות מארוחת ליל אמש כשפשוט לקחו את כל מה שנשאר: אורז, עוף וירקות והקפיצו אותם ביחד בווק. אבל מה אכפת לנו שזה משאריות כשזה יוצא כל כך טעים.
.
.
.
.
.
.
מצרכים
2 כפות שמן דקלים
1כף שום כתוש
2 ביצים
10-15 קוביות חזה עוף טרי ונקי
1 או 1 וחצי כוס אורז לבן מבושל מוכן
ירקות חתוכים קטן לפי הטעם: פטריות, תירס, בצל, בצל ירוק, כוסברה, כרובית, ברוקולי, גמבה וכו'. אפשר גם אננס חתוך קטן.
3 כפות סויה לבנה
3 כפות סויה שחורה
1 כף סוכר
3 כפות רוטב צדפות (oyster sauce)
1/2 כף אבקת מרק עוף
חתיכות מלפפון וחצי לימון לקישוט
ההכנה
- שמים בווק את השמן ומחממים.
- מטגנים בתוכו את השום הכתוש.
- מוסיפים ביצה מקושקשת וממשיכים לטגן.
- מוסיפים: סויה, סוכר, רוטב צדפות, אבקת מרק, מערבבים היטב.
- מכניסים את קוביות העוף והירקות החתוכים הלא עליים. מטגנים עד שהעוף מוכן.
- מוסיפים את האורז הלבן והעלים, מערבבים היטב.
- מכניסים את התבשיל לתוך קערת מרק ודוחסים.
- הופכים על צלחת הגשה
- מגישים עם חצי לימון וחתיכות מלפפון.
עוד מתכונים תאילנדיים:
רוצים לקבל את הבלוג הבא ישירות למייל שלכם?
הרשמו לרשימת התפוצה