לכבוד סוף השבוע האחרון של השנה, סיגל מגישה לנו עוגת קלמנטינות מלאה בארומת הדרים וניחוח פרדסים, שמביאה לנו את החורף במיטבו, והכי חשוב – טעימה, יפה וקלה להכנה.
אז ככה:
מבשלים 5 קלמנטינות שלמות (עם הקליפה) במים- במשך שעתיים.
טוחנים את הקלמנטינות השלמות (עם הקליפה) בבלנדר למרקם של משחה, מוסיפים:
250 גרם שקדים מולבנים טחונים
1 כוס סוכר
1 כף אבקת אפיה
6 ביצים שלמות (לא מופרדות)
טוחנים הכול יחדיו בבלנדר, משמנים תבנית 24 ומכניסים לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות .
אופים כשעה.
לאחר שנתנו לעוגה להצטנן, ניתן לפדרה באבקת סוכר.
תודה לנייג’לה לוסון .
העוגה מתאימה לחולה צליאק