עוגת קלמנטינות – להכניס את הפרדס הביתה

לכבוד סוף השבוע האחרון של השנה, סיגל מגישה לנו עוגת קלמנטינות מלאה בארומת הדרים וניחוח פרדסים, שמביאה לנו את החורף במיטבו, והכי חשוב – טעימה, יפה וקלה להכנה.

אז ככה:

מבשלים 5 קלמנטינות שלמות (עם הקליפה) במים- במשך שעתיים.

טוחנים את הקלמנטינות השלמות (עם הקליפה) בבלנדר למרקם של משחה, מוסיפים:
250 גרם שקדים מולבנים טחונים
1 כוס סוכר
1 כף אבקת אפיה
6 ביצים שלמות (לא מופרדות)

טוחנים הכול יחדיו בבלנדר, משמנים תבנית 24 ומכניסים לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות .
אופים כשעה.

לאחר שנתנו לעוגה להצטנן, ניתן לפדרה באבקת סוכר.

תודה לנייג’לה לוסון .

העוגה מתאימה לחולה צליאק

שתפו:

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב whatsapp
WhatsApp
שיתוף ב email
Email

פוסטים אחרונים

הכל זה מלמעלה — התערוכה

לא. לא חזרתי בתשובה. אבל מי שעוקב אחרי קצת, בטח כבר יודע שבשנתיים האחרונות אני מצלמת עם רחפן תחת הכותרת #הכלזהמלמעלה.

הילדה הכי קטנה שלי בת 12!

הילדה הכי קטנה שלי כבר בת 12. כשחשבתי מה לכתוב לך, מצאתי בלוג שכתבתי בתאריך ה-8 בינואר 2012, בדיוק לפני 7 שנים. הוא נקרא “הילדה הכי

סליחה

סליחה, אפשר לבקש סליחה? כן בבקשה הגעת למקום הנכון אנחנו פתוחים כל יום בין תשע לשש ממי תרצי לבקש סליחה? סליחה, לא הבנתי “מהמקום”? “מחברו”?