עוגת שמרים וקנמון מופלאה

ביקשתי מחברתי סיגל, האופה האלופה, לתת לי את המתכון של עוגת השמרים האלוהית שלה.

סיגל אומרת שהיא הכי הכי לשבירת הצום.

ואני אומרת שקודם כל אולי כדאי לאכול אותה בארוחה המפסקת כדי שהגוף יתחיל לצום עם זכרון מתוק, וחוץ מזה נראה לי שהיא תהיה ממש ממש טעימה גם ככה סתם ביום של חג או חול.

בכל מקרה, לי היא נראית קצת מסובכת, אבל ככה זה עם מקצועניות, וחוץ מזה, עליכם זה ממש קטן.

בפעמים הבאות מבטיחה מתכונים ממש קלים…

אז שיהיה צום קל ושבירת צום קל

ממני ומסיגל.

לפני הכל לשים לב:

להשתמש בשמרים חיים בלבד (3/4 קוביה)
ללוש עם היד                                                                           לא לדלג על אף שלב של התפחה

 

הבצק

650 גרם קמח שטיבל מס’ 1 (כ-1/2 4 כוסות)

1 כפית מלח שטוחה

100 גרם סוכר (כ-1/2 כוס)

1 כוס חלב 3% קר

2 ביצים טרופות

150 גרם חמאה רכה מאוד

30 גרם שמרים חיים, מומסים ב-1/4 כוס מים פושרים ו-1 כפית דבש. טורפים עד שמופיע קצף
התסיסה

בקערה גדולה מערבבים את הקמח עם המלח והסוכר.

מוסיפים ביחד את כל הנוזלים – הביצים, החלב והשמרים המומסים -והחמאה הרכה, לשים ביד כ- 7 דקות, עד לקבלת בצק אחיד וחלק, דביק במקצת. (ללוש רק ביד)

משמנים את כדור הבצק בשמן ועוטפים את הקערה בניילון נצמד. נותנים לבצק לנוח
לילה שלם במקרר.

תערובת הסוכר והקינמון

100 גרם חמאה רכה מאוד

1/4 1 כוס סוכר חום

2 כפות גדולות של קינמון טרי, טחון

מערבבים את כולם יחד. שומרים במקום חמים כדי שהחמאה לא תתקשה.

בחזרה לבצק

תבניות אינגליש קייק גדולה או תבנית עגולה 26 עם דפנות גבוהות.

מעט חמאה רכה (לשימון התבנית)

על משטח גדול ומקומח קלות, מרדדים את כדור הבצק לריבוע של 50X50

מפזרים בעדינות את תערובת הקינמון על פני כל הבצק (נזהרים שהבצק לא ייפצע מהסוכר), ומגלגלים לגליל. חותכים את הגליל ל-10 או 8 גלילים שווים, ברוחב 5-6 ס”מ, כל אחד.

משמנים את התבנית ומניחים בה את הגלילים  זה לצד זה (לא להצמיד, השמרים
יעשו את העבודה). בעזרת כף היד, משטחים בעדינות את הגלילים.

ממתינים כ-60 דקות עד שהבצק בתבנית מכפיל את נפחו ונראה כבר כמו עוגת קינמון רק לא אפויה, זהובה וריחנית. מחממים את התנור לטמפרטורה של 190 מעלות.

1 חלמון, טרוף ב-1 כף מים.

מברישים את העוגה בבלילת החלמון. מכניסים למרכז התנור ואופים כ-30 דקות, עד שהעוגה מזהיבה.


ועכשיו הסוד הגדול של עוגות השמרים:

1 כוס סוכר

1/2 כוס מים

מיץ מ-1/4 לימון טרי

מביאים את כל החומרים לרתיחה בסיר קטן. בעזרת מברשת קטנה, מברישים את
פני העוגה בסירופ בתנועות ארוכות, הלוך וחזור. (בנדיבות רבה…)

עוד 5 דקות בתנור. מוציאים את התבנית מהתנור, ממתינים שתתקרר ומחלצים ממנה את העוגה.

צום קל, מסיגל…………..

שתפו:

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב whatsapp
WhatsApp
שיתוף ב email
Email

פוסטים אחרונים

הכל זה מלמעלה — התערוכה

לא. לא חזרתי בתשובה. אבל מי שעוקב אחרי קצת, בטח כבר יודע שבשנתיים האחרונות אני מצלמת עם רחפן תחת הכותרת #הכלזהמלמעלה.

הילדה הכי קטנה שלי בת 12!

הילדה הכי קטנה שלי כבר בת 12. כשחשבתי מה לכתוב לך, מצאתי בלוג שכתבתי בתאריך ה-8 בינואר 2012, בדיוק לפני 7 שנים. הוא נקרא “הילדה הכי

סליחה

סליחה, אפשר לבקש סליחה? כן בבקשה הגעת למקום הנכון אנחנו פתוחים כל יום בין תשע לשש ממי תרצי לבקש סליחה? סליחה, לא הבנתי “מהמקום”? “מחברו”?