ממטבחה של סיגל, א(ל)ופת העולם:
3/4 כוס קמח
1 כף אבקת קקאו הולנדי (ניתן להשיג בחנויות מתמחות)
1/4 כפית מלח (לא לוותר על המלח, יש לו תפקיד חשוב)
100 גר’ חמאה
3/4 כפית אבקת קפה אספרסו
150 גר’שוקולד מריר (לפחות 60% מוצקי קקאו)
3/4 כוס סוכר לבן
1/4 כוס סוכר דמררה (חום בהיר)
3 ביצים גדולות
1 כפית תמצית וניל אמיתית
3/4 כוס שוקולד צ’יפס (ברשתות השיווק ניתן להשיג של 60% מוצקי קקאו)
אופן ההכנה
לחמם תנור ל 175מעלות.
לשמן ולקמח תבנית מרובעת 20X20.
בקערה נפרדת, לנפות את הקמח, אבקת הקקאו והמלח.
בסיר (על אש קטנה) להמיס את החמאה ולערבב עם אבקת האספרסו.
להוסיף את השוקולד מריר ולערבב עד שמתקבלת תערובת אחידה ומבריקה, להסיר מהאש ולצנן מעט .
להוסיף את הביצים ותמצית הוניל ולערבב במהירות , לאחר מכן להוסיף את החומרים היבשים (קמח, קקאו ומלח) ושני סוגי הסוכר לתערובת השוקולד ולערבב עד שהכול נספג בעיסה.
ואחרון חביב את השוקולד צ’יפס לערבב אותו (ערבוב קל) בתוך התערובת.
אופים כ-28-30 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם מעט פירורים לחים.
(חשוב שלא תתבצע אפיית יתר).
מניחים לעוגה להצטנן (להתאפק בבקשה…) ורק אז לפרוס למרובעים טעימים טעימים……….
ותודה גדולה לכוהנת –מרתה סטיוארט