עוגת תפוחים בניחוח צרפתי

לכבוד החורף והאוירה הפריזאית שנפלה עלי, סיגל מפנקת אותי בעוגת תפוחים שהיא גם קלה כמו שאני אוהבת וגם עושה חם בבטן ובלב, והכי חשוב, יש לה טעם של פריז בחורף..

לקנות

3/4 כוס קמח

3/4 כפית אבקת אפייה

קורט מלח

4 תפוחי עץ (ניתן להשתמש באיזה סוג שרוצים ואפילו לערבב ביניהם)

2 ביצים גדולות בטמפ’ החדר

3/4 כוס סוכר

3 כפות רום כהה

1/2 כפית תמצית וניל אמיתית

120 גר’חמאה מומסת

להפשיל שרוולים:

לחמם את התנור ל 180 מעלות.

לשמן תבנית אפייה עגולה (24 ) בחמאה.

בקערה קטנה לערבב את החומרים היבשים , קמח, אבקת אפייה ומלח.

לקלף את התפוחים (לנקות את הליבה) ולחתוך לרבעים וכול רבע לפרוס ל 3 פרוסות.

בקערה גדולה להקציף את  הביצים עם הסוכר לתערובת תפוחה, להוסיף את הרום והוניל

לאחר מכן להוסיף חצי מכמות החומרים היבשים וחצי מכמות החמאה (חייבת להיות רכה מאוד או מומסת) ואז לחזור על הפעולה…..חצי מהיבשים וחצי חמאה.

לתוך הבלילה להוסיף את פרוסות תפוחי העץ עד שהן נבלעות לתוכה (לבצע את הפעולה עם מרית) ולשטח בתבנית.

קדימה לתנור (שחומם מראש….) למשך 50 דקות עד שעה.

ואיך יודעים שהיא מוכנה? היא צריכה להיות בצבע קרמל וניתן גם להחדיר סכין למרכזה ולראות שהוא יוצא נקי.

ניתן להגישה חמימה או בטמפ’ החדר, מומלץ להוסיף כדור גלידה וניל או קרם פרש או שניהם.

Bon A’petite

שתפו:

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב whatsapp
WhatsApp
שיתוף ב email
Email

פוסטים אחרונים

הכל זה מלמעלה — התערוכה

לא. לא חזרתי בתשובה. אבל מי שעוקב אחרי קצת, בטח כבר יודע שבשנתיים האחרונות אני מצלמת עם רחפן תחת הכותרת #הכלזהמלמעלה.

הילדה הכי קטנה שלי בת 12!

הילדה הכי קטנה שלי כבר בת 12. כשחשבתי מה לכתוב לך, מצאתי בלוג שכתבתי בתאריך ה-8 בינואר 2012, בדיוק לפני 7 שנים. הוא נקרא “הילדה הכי

סליחה

סליחה, אפשר לבקש סליחה? כן בבקשה הגעת למקום הנכון אנחנו פתוחים כל יום בין תשע לשש ממי תרצי לבקש סליחה? סליחה, לא הבנתי “מהמקום”? “מחברו”?