מה עושים כשמוזמנים לארוחת צהריים אצל חברה, רוצים להביא משהו אבל אין כלום במקרר?

קודם כל פותחים וסוגרים את המקרר איזה עשר פעמים כדי לוודא שבפעם הקודמת שפתחתי אותו, לא טעיתי ואכן אין שם כלום. אח”כ שוברים את הראש מה אפשר להכין מכלום. מגלים שכלום.

ואז באה ההערה: קערת תאנים שעמדו על השיש בדרך להזרק לפח אחרי שחיו חיים טובים וקצת ארוכים מדי, בטוח יכולות להכנס לאיזה שהיא עוגה. בתנאי ששאר המרכיבים של העוגה הם קמח, סוכר, ביצים ומים, ולא שום דבר אחר.

אז אמרתי “על החיים ועל המוות” ועשיתי נסיון.

כהרגלי מתכון פשוט ביותר, שבאמת לוקח אחת, שתים, שלוש דקות של נסיון ויוצא גם יפה וגם טעים.

אז ככה זה הולך:

מצרכים:

לבצק:

150 גרם חמאה

3 ביצים

כוס וחצי קמח תופח

2/3 כוס סוכר

לתאנים:

10-15 תאנים בשלות חצויות באמצע

2/3 כוס מים

1 כוס סוכר

 

ההכנה:

1. מערבבים את כל חומרי הבצק לתערובת אחידה וקצת רכה, ע”פ הסדר הבא: חמאה, סוכר, ביצים וקמח.

2. במחבת גדולה וכבדה מחממים את המים והסוכר תוך ערבוב מתמיד על אש בינונית-גבוהה עד שכל המים מתאדים ומתקבל קרמל סמיך. (נא להתאזר בסבלנות זה לוקח כמה דקות טובות)

3. מקטינים את האש ומניחים את חצאי התאנים בתוך הקרמל כשהחלק הפתוח כלפי מטה. ממשיכים לבשל על אש קטנה עוד כמה דקות עד שהתאנים סופגות את הקרמל.

4. מעבירים את התאנים לתבנית אפיה עגולה משומנת בחמאה, ומסדרים אותן בצפיפות כשהצד הפתוח כלפי מטה.

5. מעל התאנים מורחים את הבצק באמצעות מרית ומשתדלים שיהיה באותו גובה.

6. אופים בתנור שחומם מראש ל 170 מעלות כ 45-60 דקות, תלוי בתנור, עד שהבצק מוכן ומשחים במקצת.

7. מוציאים את העוגה ואחרי שהיא טיפה מתקררת אבל לא יותר מדי, הופכים אותה על תבנית הגשה.

 

 

שתפו:

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב whatsapp
WhatsApp
שיתוף ב email
Email

פוסטים אחרונים

הכל זה מלמעלה — התערוכה

לא. לא חזרתי בתשובה. אבל מי שעוקב אחרי קצת, בטח כבר יודע שבשנתיים האחרונות אני מצלמת עם רחפן תחת הכותרת #הכלזהמלמעלה.

הילדה הכי קטנה שלי בת 12!

הילדה הכי קטנה שלי כבר בת 12. כשחשבתי מה לכתוב לך, מצאתי בלוג שכתבתי בתאריך ה-8 בינואר 2012, בדיוק לפני 7 שנים. הוא נקרא “הילדה הכי

סליחה

סליחה, אפשר לבקש סליחה? כן בבקשה הגעת למקום הנכון אנחנו פתוחים כל יום בין תשע לשש ממי תרצי לבקש סליחה? סליחה, לא הבנתי “מהמקום”? “מחברו”?