סלט עדשים קייצי של אייל

כולנו אוהבים לארח. גם אני. לפעמים בא לי להכין את כל הארוחה במלואה, לתכנן את התפריט, ולהקפיד על כל מנה, אבל לפעמים, ובעיקר ביום קיץ חם, הכי אני אוהבת את ארוחת “כל אחד מביא משהו”.

לארוחה כזו יש המון יתרונות: גם לא הכל נופל על המארח/ת (ברור שזה מארחת) וגם כל אחד מביא את המנה המנצחת שלו, מה שיוצר ארוחה משובחת עם מנות שכל אחת יותר טובה מהשנייה.

והשבת אכן נפלה בחלקנו ארוחה משובחת ביותר. לא מעט בזכות שתי המנות הנפלאות שהכין אייל, שאחת מהן היתה סלט עדשים שחורות – מה שנקרא: גם טרי וגם בריא וגם טעים!!!

אחרי שכולם עפו על הסלט אייל הבטיח מתכון וגם קיים. אז הנה הוא לפניכם. במילותיו שלו:

סלט עדשים קייצי של אייל

רשות הדיבור לשף:

הסוד של הסלט הוא ברעננות – הקראנצ’יות של הירקות, הבישול הקצר של העדשים שמשאיר אותן על גבול האל-דנטה ומעל הכל החמיצות של התיבול.

1. חבילת עדשים שחורות – שוטפים, מכניסים לסיר עם מעט מים רותחים ומלח, מביאים לרתיחה שניה ומבשלים 5-7 דקות בלבד

2. מסננים, שוטפים במים קרים ומכניסים לקערה

3. מוסיפים גזר, גמבה וזוקיני קצוצים דק (בגודל העדשים), גרידה של קליפת לימון, בצל ירוק והרבה כוסברה (לפחות חבילה)

 4. מיד לפני ההגשה מתבלים בשמן זית, חומץ בן יין לבן, לימון, 3 שיני שום כתושות, כפית כמון, מלח, פלפל.

5. זהו. מגישים וקוצרים מלא מחמאות

באהבה

אייל

שתפו:

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

פוסטים אחרונים

הכל זה מלמעלה — התערוכה

לא. לא חזרתי בתשובה. אבל מי שעוקב אחרי קצת, בטח כבר יודע שבשנתיים האחרונות אני מצלמת עם רחפן תחת הכותרת #הכלזהמלמעלה.

הילדה הכי קטנה שלי בת 12!

הילדה הכי קטנה שלי כבר בת 12. כשחשבתי מה לכתוב לך, מצאתי בלוג שכתבתי בתאריך ה-8 בינואר 2012, בדיוק לפני 7 שנים. הוא נקרא “הילדה הכי

סליחה

סליחה, אפשר לבקש סליחה? כן בבקשה הגעת למקום הנכון אנחנו פתוחים כל יום בין תשע לשש ממי תרצי לבקש סליחה? סליחה, לא הבנתי “מהמקום”? “מחברו”?