לפני שבוע יצא לי (שוב) לטעום את עוגת הפרג של סיגל. אוף כמה שאני אוהבת עוגות פרג, ואת של סיגל אני אוהבת במיוחד. רכה, נימוחה, ואף פעם לא מרירה. סיגל מסבירה לי שזה בגלל שהיא קונה את הפרג טרי בחנות תבלינים ולא את הפרג הטחון שנמכר בשקיות בסופר.
אז למרות שאני לא אוהבת עוגות שדורשות כזאת השקעה, ובטח לא עוגות שצריך להפריד חלמונים וחלבונים, העוגה הזו בהחלט שווה את ההשקעה, ולא, לא צריך לחכות לפורים.
המצרכים
125 גרם פרג טרי טחון
2 כפות גדושות קמח
3 כפות גדושות פירורי לחם
100 גרם חמאה רכה
1/3 כוס סוכר
4 חלמונים
4 חלבונים
2 כפות סוכר
מעט מלח
תבנית מוארכת –חד פעמית
הכנת העוגה
מחממים את התנור לחום בינוני של כ-170 מעלות. משמנים את התבנית בחמאה, מקמחים ומנערים מקמח עודף. מניחים בתנור תבנית גדולה שתכיל בתוכה את תבנית העוגה, וממלאים בתוכה מים בגובה 2 סמ’.
מערבבים בקערה את הפרג, הקמח ופירורי הלחם, ומניחים בצד. שמים את החמאה ושליש כוס הסוכר בקערת המיקסר ומקציפים היטב במהירות בינונית-גבוהה עד שהחמאה קלה ואוורירית. מוסיפים את החלמונים בזה אחר זה תוך כדי הקצפה. מנמיכים את מהירות ההקצפה לאיטית, מוסיפים את תערובת הפרג ומערבבים עד שהתערובת כמעט אחידה. מסיימים את הערבוב בעזרת מרית.
מקציפים את החלבונים בקערה נקייה במהירות גבוהה עם שתי כפות הסוכר הנותרות והמלח, עד שנוצר קצף יציב וגמיש. מקפלים את הקצף לתוך תערובת הפרג.
מעבירים את העיסה לתבנית, מכניסים לתנור ואופים כ-40 דקות, עד שסכין הננעצת במרכז העוגה יוצאת יבשה. מוציאים מהתנור ומצננים.
הערת האופה:
הצלחת העוגה תלויה בטריותו של הפרג. לא מומלץ לרכוש פרג טחון במכולת, משום שמרגע שהפרג נטחן, הוא מתחיל להתקלקל וטעמו המר יהרוס את העוגה. לכן, מומלץ לרכוש פרג טחון טרי לפני השימוש או לרכוש פרג טחון ולאחסן במקפיא, עד 3 חודשים- פרג טרי ניתן לרכוש בחנויות תבלינים ובחנויות הטבע.
תודה ל”אורנה ואלה”