חג השבועות בפתח, ולאור העובדה שכל מדורי מדורי האוכל עמוסים במתכוני עוגות גבינה משובחות, סיגל החליטה ללכת דווקא על האופציה המלוחה והגישה לי מתכון פשוט וטעים, בדיוק כמו שאני אוהבת, ללחמניות גבינה משובחות שעונות לשם המשונה בואיקוס. אפילו בלי שמרים, ועם כל סוגי הגבינה שיש לכם בבית, אוכלים עם חמאה או עם סלט ירוק, או עם שניהם..
חג שמח!!
חומרים:
1 חבילה קטנה של קמח תופח (350 גרם)
200 גרם חמאה
1 גביע יוגורט
1 כוס גבינת קשקבל מגוררת או כל גבינה קשה אחרת
1 גביע גבינה לבנה 5% או 9% (250 גרם)
אופן ההכנה:
- לחמם את התנור לחום של 180 מעלות.
- לערבב את כל החומרים במעבד מזון עד לקבלת בצק אחיד.
- ליצור מהבצק לחמניות עגולות וקטנות וולסדר בתבנית האפייה.
- לאפות 30-20 דקות, עד שהבואיקוס מזהיבים.