סיגל, שיודעת שאני מתרחקת משמרים כמו מאש, גילתה לי את אמריקה.
“נכון שאת רואה את המילה שמרים את ישר אומרת לעצמך …..”ממש לא בשבילי.??????????!!!!!
“על המדף יש קמח חדש שמגיע עם שמרים (של “אסם”), כך שאין לך שום מפגש עם השמרים. הם נמצאים בתוך הקמח , לא רואים אותם אבל מרגישים….את יודעת ….זה תופח….”
אז הנה מתכון ללחמניות חלב אלוהיות, מתקתקות בסגנון בריוש צרפתי וריחני שממלאות את הבית בריח של מאפה שמרים טרי, ואין, אין תחליף לריח הזה, שלא לדבר על מעמד מרתה סטיוארט שאת משיגה בגללן..
הן הולכות נפלא עם חמאה, עם ריבה איכותית וכמובן עם ממרח נוטלה….
מרכיבים (ל-12 לחמניות קטנות):
2 כוסות קמח שמרים
2 כפות סוכר
קורט מלח
1/2 כוס חלב
75 גרם חמאה
1 ביצה טרופה
לציפוי:
1 חלמון
סוכר גבישי (בחנויות מתמחות) או שומשום ואפילו סוכר חום דמררה הולך נפלא
הכנה:
1. מחממים את החלב ומוסיפים לו חמאה. מערבבים היטב עד שהחמאה נמסה. התערובת צריכה להיות חמימה אך לא חמה מידי,
2. מניחים את הקמח בקערת המיקסר ומוסיפים לו את הסוכר והמלח. מערבלים מעט ומוסיפים בהדרגה, תוך כדי ערבול את תערובת החלב ואת הביצה הטרופה. ממשיכים ללוש במהירות נמוכה עוד 5 דקות, עד שהבצק חלק וגמיש. למי שאין מיקסר ניתן ללוש עם היד ,אפילו עדיף (חום היד עושה פלאים לבצק, רק לא לרדת מה -5 דקות)
3. מכסים את הקערה ומתפיחים במקום חם עד שהבצק מכפיל את נפחו.(אם לא לחוצים זמן, עדיף לתת לבצק לתפוח במקרר ללילה שלם)
4. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות). משמנים בחמאה תבנית שקעים או תבניות אישיות. מחלקים את הבצק ל-12 כדורים ומניחים בתבניות. מכסים ומתפיחים עוד 30 דקות (מכסים במגבת מטבח ביתית)
5. טורפים את החלמון עם כפית מים/חלב ומברישים את הלחמניות. זורים סוכר גבישי או כול תוספת שתבחרו ואופים 15-20 דקות או עד שמשחים.