כמות הקלוריות הנצרכת בחג חנוכה היא שערורייתית בכל קנה מידה.
אז בשביל לאפשר יהיה גם להנות וגם לא למות מעודף משקל ומייסורי מצפון החלטתי שאפשר לחסוך קצת בקלוריות ולשלב בין שני מאכלי החג המסורתיים: לביבות וסופגניות, ולצרוך אותן במנה אחת: לביבות מתוקות. ואם גם אופים אותן ולא מטגנים, (אפשר בקלות), זה כבר בכלל חסכון משמעותי לכרס ולנשמה.
והלביבות – ללקק את האצבעות!
כל המתכונים מופיעים בגרסת האפייה אבל אפשר כמובן גם לטגן.
לביבות גבינה וצימוקים
המרכיבים:
2 חבילות (500 גרם) גבינת “טוב טעם”
5 כפות קמח תופח
5 כפות סוכר לבן
3 ביצים
2 כפות צימוקים בהירים
1 כף ברנדי
אבקת סוכר
.
.
.
.
.
.
.
ההכנה:
- מערבבים צימוקים וברנדי בקערית ומשהים ל-5 דקות. מסננים.
- מערבבים את הגבינה, הקמח תופח, הסוכר והביצים עד לקבלת עיסה חלקה. מוסיפים את הצימוקים המסוננים ומערבבים.
- מחממים תנור ל-180 מעלות. מכינים תבנית תנור ועליה נייר אפייה. משמנים את נייר האפייה בשמן קנולה או חמאה מומסת. מניחים כדורים מהעיסה על הנייר, מכניסים לתנור ואופים במשך 15 דקות או עד שהלביבות משחימות דיין. מוציאים, מעטרים באבקת סוכר.
המרכיבים:
3 תפוחי עץ גרנד סמית, מגוררים גס על פומפייה
3/4 כוס קמח מלא
1/2 כוס סוכר (עדיף דמררה)
1 כפית אבקת אפייה
100 גרם גבינת ריקוטה מלוחה
2 ביצים
2 כפות נענע קצוצה
קצת מלח
ההכנה:
- סוחטים את תפוחי העץ המגוררים מהנוזלים, ומניחים במסננת כ-10 דקות לסינון סופי.
- מערבבים את כל המרכיבים בקערה גדולה. (כולל התפוחים)
- מחממים תנור ל-200 מעלות, משמנים תבנית מרופדת בניר אפייה בשמן זית ויוצקים לביבות על התבנית בעזרת כף.
- אופים כ-20-15 דקות עד שהלביבות משחימות.
המרכיבים:
5 בננות בשלות, קלופות
10 כפות קמח תופח
1 חב’ (250 גרם) גבינת “טוב טעם”
4 כפות סוכר לבן
1 ביצה
1 כפית תמצית וניל
ההכנה:
- מרסקים את הבננות.
- מוסיפים גבינה, סוכר, ביצה, קמח תופח ותמצית וניל. מערבבים עד לקבלת קרם חלק.
- מחממים תנור ל-180 מעלות. מכינים תבנית תנור ועליה נייר אפייה. משמנים (לא חובה) את נייר האפייה בשמן קנולה או חמאה מומסת. מניחים כדורים מהעיסה, מכניסים לתנור ואופים במשך 15 דקות או עד שהלביבות משחימות דיין. מוציאים, מעטרים באבקת סוכר ומגישים מיד.