דה באן – אוכל אסיאתי פשוט (ו)טעים באוירת שוק

לא יודעת איך לקח לנו כל כך הרבה זמן לגלות את The Bun, ספק מסעדה קטנה, ספק דוכן אוכל, המספק מנות פיוז’ן אסיאתיות והרבה אוירה, ממש בכניסה לשוק הכרמל.

אבל מאז שגילינו אותה, אנחנו מקפידים לפצות את עצמנו על הזמן האבוד.

קשה להסביר את הקסם במסעדה, שגורמת לך לרצות לחזור אליה שוב ושוב. זה כמובן חייב להיות קשור באוכל טעים, אבל מסתבר שזה לא רק. אז בדיוק כמו באוכל אסייתי שאנחנו כל כך אוהבים, שרק השילוב של כל מיני טעמים מנוגדים כמו חמוץ, חריף, מתוק ומלוח, עושה אותו לכל כך מיוחד וטעים, כך גם הרבה טעמים וסיבות גורמים לדה באן, להיות אחת הבחירות המנצחות לארוחה לא מחייבת בתל אביב.

הסיבה הראשונה היא בדיוק ה”לא מחייבת” הזה. האמת שדי נמאס כבר מכל מסעדות השף, מסעדות השף האישיות, הבר-מסעדות של אנשי חיי הלילה, ובכלל כל המסעדות המפונפנות, שלוקחות את עצמן כל כך ברצינות, גם כשהן מגישות לך את המנות על נייר פרגמנט.

אז גם בדה באן מגישים את המנות בנייר פרגמנט, אבל כאן זה חלק מהקטע של להיות דוכן אוכל מהיר, בכניסה לשוק הכרמל, ומשתלב נהדר באוירה הכללית.

האוירה הכללית קשורה בוודאי גם למיקום הקסום בסימטת הלל הזקן, שם היא חולקת אוירת סוהו נטולת פלצנות עם פסטה בסטה, גדרה 27 ופאב המנזר המיתולוגי.

אח”כ יש את האחים אייל ושי קיצ’ס, שהם גם בעלי המקום, גם הטבחים ולעיתים קרובות גם המלצרים והברמנים, שלמרות הרזומה המאוד עשיר של שניהם במסעדות בין לאומיות כמו “אלן דוקאס” , “פישולין”, ו-“ספייס מארקט” ובישראליות “סושי סמבה”, ו-“סיטארה”,  הדבר האחרון שאפשר להגיד עליהם, זה שהם לוקחים את עצמם ברצינות. את האוכל בהחלט כן, אבל הם עצמם תמיד ישדרו איזו תחושה נינוחה של אנדרסטייטמנט, שגורמת לך להרגיש כבר במהלך הביקור הראשון כמו בן בית במקום.

ויש את הדרינקים, שמתבססים על סוגי סאקה שונים המוגשים בצ’ייסרים, ולמרות שזה לא נהוג, זה מקורי ודופק את הראש בקלות.

ובסוף בסוף יש את האוכל, שהוא פשוט טעים!! שזה אומר שהוא גם פשוט וגם טעיםםםם.

אמרתי לכם שילוב מנצח?

קחו לדוגמא את סלט אטריות השעועית שמגיע עם עגבניות שרי, שעועית ירוקה, בוטנים ועשבי תיבול. נשמע הכי פשוט בעולם. אבל כל כך טעים..

 

או את הרול ירקות שורש בדף אורז, ויניגרט שומשום וצ’ילי.. כנ”ל..

.

.

.

.

.

.

.

 

מנת הדגל כאן היא הלחמנייה המאודה, שמגיעה היישר מסין, וממולאת במבחר מילויים. המראה דמוי המבורגר, אבל הטעם של ה”מפורק” – צלעות בקר בבישול ארוך, מלפפון חמוץ, רוטב מיסו וברביקיו, הוא משהו שונה לגמרי.

אבל מנת הדגל מבחינתנו לפחות היא הקריספי צ’יקן, שמגיע על סטיקי רייס עם צ’ילי מוחמץ ורוטב חמוץ חריף. הכי מזכיר לנו את האוכל של הבית.

דה באן. רח’ הלל הזקן 18. תל אביב.

 

 

 

 

 

שתפו:

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

פוסטים אחרונים

הכל זה מלמעלה — התערוכה

לא. לא חזרתי בתשובה. אבל מי שעוקב אחרי קצת, בטח כבר יודע שבשנתיים האחרונות אני מצלמת עם רחפן תחת הכותרת #הכלזהמלמעלה.

הילדה הכי קטנה שלי בת 12!

הילדה הכי קטנה שלי כבר בת 12. כשחשבתי מה לכתוב לך, מצאתי בלוג שכתבתי בתאריך ה-8 בינואר 2012, בדיוק לפני 7 שנים. הוא נקרא “הילדה הכי

סליחה

סליחה, אפשר לבקש סליחה? כן בבקשה הגעת למקום הנכון אנחנו פתוחים כל יום בין תשע לשש ממי תרצי לבקש סליחה? סליחה, לא הבנתי “מהמקום”? “מחברו”?