סיגל יודעת כמה קשה לי לחזור לשגרה של “אחרי החגים”
ולכן מפנקת אותי בעוגת גזר מנחמת ומלאת הפתעות:
.
.
החומרים:
(החומרים לשתי תבניות אינגליש קייק)
3/4 1 כוסות סוכר
1/2 1 כוסות שמן צמחי (תירס או קנולה)
2 כוסות קמח
1 כפית אבקת אפייה
1 כפית אבקת סודה לשתייה
1 כפית שטוחה של קינמון
1/2 כפית אבקת ג’ינג’ר
5 ביצים טרופות
1/2 כוס צימוקים כהים
1/2 כוס אגוזי מלך, קצוצים גס
1/2 1 כוסות גזר מגורר
ההכנה:
1. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות) ומשמנים את התבנית (ספריי שמן או מעט שמן ספוג בניר סופג).
2. מערבבים את הסוכר והשמן. מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה והסודה לשתייה. מוסיפים אץ התבלינים ומערבבים היטב.
3. מוסיפים את הביצים הטרופות ומערבבים.
4. מוסיפים את הצימוקים, האגוזים והגזר ומערבבים מעט, רק עד שהם נבלעים בעיסה.
5. מחלקים את העיסה בן שתי התבניות ואופים כ-45 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא יבש.