לכבוד הקייץ שהגיע, ביקשתי מסיגל עוגה קייצית שתהיה כרגיל מהירה וקלה להכנה, כי למי יש כוח בחום הזה לעמוד במטבח. סיגל הביאה לי עוגה שנראית בדיוק כמו הקייץ: צהובה, בטעם חמצמץ-מתוק, והכי חשוב, שנמס מהר בתוך הביקיני..
חומרים לתבנית בקוטר 24 ס”מ :
12-10 משמשים נקיים חצויים ללא הגלעין
2 כפות סוכר
3 כפות קוניאק
3 ביצים שלמות
200 גרם (1 כוס) סוכר
200 גרם חמאה רכה
210 גרם (½1 כוסות) קמח תופח
1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
2. מפזרים סוכר וקוניאק על המשמשים, מערבבים ושומרים להמשך.
3. מקציפים ביצים שלמות עם סוכר וחמאה במהירות גבוהה מאוד במשך כ-7 דקות, עד לקבלת קרם אוורירי. מקפלים פנימה קמח ומערבבים.
4. יוצקים את הבלילה לתבנית משומנת, ומסדרים עליה את המשמשים. יוצקים את הנוזלים שנותרו בכלי.
5. אופים כ-45-55 דקות, או עד שהבצק זהוב וקיסם יוצא יבש עם פירורים לחים. מצננים ומגישים חם או בטמפ’ החדר.
תודה לרות אוליבר –”על השולחן”