עוגת משמשים קלילה וקייצית

לכבוד הקייץ שהגיע, ביקשתי מסיגל עוגה קייצית שתהיה כרגיל מהירה וקלה להכנה, כי למי יש כוח בחום הזה לעמוד במטבח. סיגל הביאה לי עוגה שנראית בדיוק כמו הקייץ: צהובה, בטעם חמצמץ-מתוק, והכי חשוב, שנמס מהר בתוך הביקיני..

 

חומרים לתבנית בקוטר 24 ס”מ :

12-10 משמשים נקיים חצויים ללא הגלעין

2 כפות סוכר
3 כפות קוניאק
3 ביצים שלמות
200 גרם (1 כוס) סוכר
200 גרם חמאה רכה
210 גרם (½1 כוסות) קמח תופח

1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
2. מפזרים סוכר וקוניאק על המשמשים, מערבבים ושומרים להמשך.
3. מקציפים ביצים שלמות עם סוכר וחמאה במהירות גבוהה מאוד במשך כ-7 דקות, עד לקבלת קרם אוורירי. מקפלים פנימה קמח ומערבבים.
4. יוצקים את הבלילה לתבנית משומנת, ומסדרים עליה את המשמשים. יוצקים את הנוזלים שנותרו בכלי.
5. אופים כ-45-55 דקות, או עד שהבצק זהוב וקיסם יוצא יבש עם פירורים לחים. מצננים ומגישים חם או בטמפ’ החדר.


תודה לרות אוליבר –”על השולחן”

שתפו:

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב whatsapp
WhatsApp
שיתוף ב email
Email

פוסטים אחרונים

הכל זה מלמעלה — התערוכה

לא. לא חזרתי בתשובה. אבל מי שעוקב אחרי קצת, בטח כבר יודע שבשנתיים האחרונות אני מצלמת עם רחפן תחת הכותרת #הכלזהמלמעלה.

הילדה הכי קטנה שלי בת 12!

הילדה הכי קטנה שלי כבר בת 12. כשחשבתי מה לכתוב לך, מצאתי בלוג שכתבתי בתאריך ה-8 בינואר 2012, בדיוק לפני 7 שנים. הוא נקרא “הילדה הכי

סליחה

סליחה, אפשר לבקש סליחה? כן בבקשה הגעת למקום הנכון אנחנו פתוחים כל יום בין תשע לשש ממי תרצי לבקש סליחה? סליחה, לא הבנתי “מהמקום”? “מחברו”?