עוגת כנאפה לשבועות

אמרתי לסיגל: “מה אם איזה עוגת גבינה לשבועות?”

אבל שתהיה קלה, ובלי הקצפות, ובלי הפרדת חלבונים מחלמונים, וגם שתהיה שוס.

חשבה, חשבה, וכהרגלה, שיחקה אותה ביציאה מהשגרה המעייפת.

עוגת כנאפה, שלוקח בדיוק 5 דקות להכין, ו-5 דקות לחסל..

המרכיבים

250 גרם שערות קדאיף (ניתן למצוא בחנויות המתמחות באפייה)

350 גרם ריקוטה

100 גרם חמאה מומסת

 סירופ סוכר:

כוס מים

3/4 כוס סוכר

כפית מי פריחת הדרים (ניתן למצוא במדפי הסופר)

כפית מיץ  לימון

חופן של פיסטוקים קלופים וטבעיים (לא מלוחים)

 תבנית עגולה 28-30

 אופן ההכנה:

מחממים את התנור ל200 מעלות.

בקערה, מערבבים את שערות הקדאיף עם הידיים, מפוררים שלא ידבקו, ושופכים עליהן את החמאה המומסת, מערבבים היטב.

משמנים תבנית עגולה ומניחים מחצית משערות הקדאיף בתחתית. מהדקים.

מפזרים מעל את גבינת הריקוטה באופן שווה ומעליה את שאר שערות הקדאיף. שוב מהדקים.

מפזרים את הפיסטוקים ולתנור……

אופים בתנור חם ב-200 מעלות כ-20 דקות (עד שמזהיב).

הסירופ:

מרתיחים את המים והסוכר. מקררים מעט.

מוסיפים את מי הוורדים והלימון ושופכים חם על הקדאיף החם.

 

 תודה גדולה על המתכון לבושי מרדור – שמקיימת סדנאות בישול אינטימיות -“במטבח של בושי”


שתפו:

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב whatsapp
WhatsApp
שיתוף ב email
Email

פוסטים אחרונים

הכל זה מלמעלה — התערוכה

לא. לא חזרתי בתשובה. אבל מי שעוקב אחרי קצת, בטח כבר יודע שבשנתיים האחרונות אני מצלמת עם רחפן תחת הכותרת #הכלזהמלמעלה.

הילדה הכי קטנה שלי בת 12!

הילדה הכי קטנה שלי כבר בת 12. כשחשבתי מה לכתוב לך, מצאתי בלוג שכתבתי בתאריך ה-8 בינואר 2012, בדיוק לפני 7 שנים. הוא נקרא “הילדה הכי

סליחה

סליחה, אפשר לבקש סליחה? כן בבקשה הגעת למקום הנכון אנחנו פתוחים כל יום בין תשע לשש ממי תרצי לבקש סליחה? סליחה, לא הבנתי “מהמקום”? “מחברו”?