אמרתי לסיגל: “מה אם איזה עוגת גבינה לשבועות?”
אבל שתהיה קלה, ובלי הקצפות, ובלי הפרדת חלבונים מחלמונים, וגם שתהיה שוס.
חשבה, חשבה, וכהרגלה, שיחקה אותה ביציאה מהשגרה המעייפת.
עוגת כנאפה, שלוקח בדיוק 5 דקות להכין, ו-5 דקות לחסל..
המרכיבים
250 גרם שערות קדאיף (ניתן למצוא בחנויות המתמחות באפייה)
350 גרם ריקוטה
100 גרם חמאה מומסת
סירופ סוכר:
כוס מים
3/4 כוס סוכר
כפית מי פריחת הדרים (ניתן למצוא במדפי הסופר)
כפית מיץ לימון
חופן של פיסטוקים קלופים וטבעיים (לא מלוחים)
תבנית עגולה 28-30
אופן ההכנה:
מחממים את התנור ל200 מעלות.
בקערה, מערבבים את שערות הקדאיף עם הידיים, מפוררים שלא ידבקו, ושופכים עליהן את החמאה המומסת, מערבבים היטב.
משמנים תבנית עגולה ומניחים מחצית משערות הקדאיף בתחתית. מהדקים.
מפזרים מעל את גבינת הריקוטה באופן שווה ומעליה את שאר שערות הקדאיף. שוב מהדקים.
מפזרים את הפיסטוקים ולתנור……
אופים בתנור חם ב-200 מעלות כ-20 דקות (עד שמזהיב).
הסירופ:
מרתיחים את המים והסוכר. מקררים מעט.
מוסיפים את מי הוורדים והלימון ושופכים חם על הקדאיף החם.
תודה גדולה על המתכון לבושי מרדור – שמקיימת סדנאות בישול אינטימיות -“במטבח של בושי”