תמיד אני אומרת לסיגל שצריך להתחשב גם באלה שלא יודעות לאפות. אני, אם אני רואה מתכון שבו צריך להפריד את הביצים או להקציף את השמנת, אני כבר מקבלת רגליים קרות והולכת למאפייה השכונתית לקנות עוגת שמרים.
אז סיגל כמו חברה טובה, רגישה למצוקותיי, מגישה לי עוגה בחושה, הכי טעימה עם הקפה של אחה”צ, שאפילו אני יכולה להכין בשנייה.
מצרכים
50 גרם חמאה רכה מאוד או מומסת (אפשר להחליף בכמות זהה של שמן)
1/4 כוס (40 מ”ל) שמן
1 כוס (200 גרם) סוכר
1/2 1 כוסות (210 גרם) קמח תופח
1 גביע (200 מ”ל) שמנת חמוצה
2ביצים
1/2 כפית קינמון טחון
תבנית אינגליש קייק משומנת
ההכנה
1. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות). משמנים את התבנית.
2. שמים בקערה את החמאה והשמן, מוסיפים את הסוכר והקמח ומערבבים הכל יחד, רק עד שמתקבל בצק פירורי. מעבירים שלושת-רבעי כוס (150 גרם) מהפירורים לקערה נפרדת.
מוסיפים לקערת הבצק את השמנת החמוצה ואת הביצים, ומערבבים יחד עד שמתקבלת עיסה אחידה.
מוסיפים לקערת הפירורים את הקינמון הטחון, ומערבבים, תוך שממוללים קצת את הפירורים בידיים.
3. יוצקים את עיסת העוגה לתבנית המשומנת ומכניסים לתנור. לאחר 10 דקות בתנור
מפזרים מלמעלה את הפירורים. (וזאת על מנת שהפירורים לא יפלו לתחתית העוגה)
4. אופים כ-40 דקות, או עד שהעוגה מזהיבה היטב ומתייצבת היטב.
מוציאים ומצננים קצת. אם לא אוכלים מיד, שומרים את העוגה, עטופה היטב, בטמפרטורת החדר. למחרת היא אפילו טעימה ועסיסית עוד יותר.