עוגת שקדים ופרג

אם נמאס לכם מאזני המן, קבלו את הגירסה של סיגל למאכל הלאומי של פורים: עוגת שקדים עם פרג, הכי קלה להכנה, וטעימה למות. החסרון היחיד: הפרג בין השיניים, אבל זה כבר חלק ממסורת החג..


המצרכים

200 גר’חמאה בטמפ’ החדר ועוד קצת לשימון התבנית

1/2 1 כוסות קמח

200 גר’שקדים טחונים

1 כוס סוכר

5 ביצים

2 כפיות תמצית וניל אמיתית

1 כפית אבקת אפיה

1/4 כפית מלח

1/4 כוס חלב

1/4 כוס פרג טחון טרי

(לא מומלץ לרכוש פרג טחון במרכול, משום שמרגע שהפרג נטחן, הוא מתחיל להתקלקל וטעמו המר יהרוס את העוגה. לכן, מומלץ לרכוש פרג טחון טרי לפני השימוש או לרכוש פרג טחון ולאחסן במקפיא, עד 3 חודשים- פרג טרי ניתן לרכוש בחנויות תבלינים ובחנויות הטבע).

 תבנית מוארכת

 אופן ההכנה:

מחממים את התנור לחום של כ-150 מעלות. משמנים את התבנית בחמאה, מקמחים ומנערים מקמח עודף.

מערבבים בקערה את אבקת השקדים והסוכר לאחר מכן מוסיפים את החמאה (חשוב מאוד להוציאה מבעוד מועד שתהיה רכה ונוחה לעבודה). מערבבים יחדיו.

מוסיפים את הביצים (אחת…אחת….) ותמצית הוניל עד שמתקבלת תערובת רכה ובהירה.

בקערה נפרדת מערבבים את החומרים היבשים: הקמח , אבקת האפייה והמלח  (לא לוותר עליו, יש לו תפקיד חשוב)

את החומרים היבשים מוסיפים לתערובת הרכה והבהירה לסירוגין עם החלב ואחרון חביב מוסיפים את הפרג הטרי.

 ולתנור …זמן אפייה: 1/2 1 –  3/4 1 או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש .

יאמי..

בא לכם לקבל את המתכון הבא ישירות למייל שלכם?
הרשמו לרשימת התפוצה


שתפו:

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב whatsapp
WhatsApp
שיתוף ב email
Email

פוסטים אחרונים

הכל זה מלמעלה — התערוכה

לא. לא חזרתי בתשובה. אבל מי שעוקב אחרי קצת, בטח כבר יודע שבשנתיים האחרונות אני מצלמת עם רחפן תחת הכותרת #הכלזהמלמעלה.

הילדה הכי קטנה שלי בת 12!

הילדה הכי קטנה שלי כבר בת 12. כשחשבתי מה לכתוב לך, מצאתי בלוג שכתבתי בתאריך ה-8 בינואר 2012, בדיוק לפני 7 שנים. הוא נקרא “הילדה הכי

סליחה

סליחה, אפשר לבקש סליחה? כן בבקשה הגעת למקום הנכון אנחנו פתוחים כל יום בין תשע לשש ממי תרצי לבקש סליחה? סליחה, לא הבנתי “מהמקום”? “מחברו”?