סיגל מכינה לי עוגה בדיוק כמו שאני אוהבת: בחושה, הכי קלה להכנה, בריאה, עם טעם אלוהי של חלווה.. להגיש עם תה יסמין ביום חורף קר.
איזה כייף לי.
מצרכים:
3 ביצים
כוס וחצי סוכר
1 סוכר וניל
3/4 כוס שמן קנולה
כוס מיץ תפוזים
2 כוסות קמח
2 כפיות אבקת אפייה
3/4 כוס טחינה גולמית
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-160 מעלות.
משמנים את תבנית עגולה (24) עם ספריי שמן קנולה ומפזרים שומשום, כך שידבקו היטב.
בקערה טורפים את הביצים עם הסוכר וסוכר הוניל כדקה עד שהתערובת מעלה קצף ומבהירה מעט.(ניתן להקציף עם מטרפה ידנית).
מוסיפים בהדרגה ובאיטיות את השמן ומיץ התפוזים וטורפים לתערובת אחידה.
מוסיפים קמח ואבקת אפייה, וטורפים לתערובת אחידה. מוסיפים טחינה גולמית ומערבבים רק עד שהיא נטמעת בתערובת.
משטחים את התערובת בתבנית ואופים כ-50 -60 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש אך עם פירורים לחים.
מצננים והופכים על צלחת הגשה
* לקוח מתוך ספרה החדש של קרין גורן-עם שינויים קלים