עוגת שומשום וטחינה בחושה

סיגל מכינה לי עוגה בדיוק כמו שאני אוהבת: בחושה, הכי קלה להכנה, בריאה, עם טעם אלוהי של חלווה.. להגיש עם תה יסמין ביום חורף קר.

איזה כייף לי.

 

מצרכים:

3 ביצים
כוס וחצי סוכר
1 סוכר וניל
3/4 כוס שמן קנולה
כוס מיץ תפוזים
2 כוסות קמח
2 כפיות אבקת אפייה
3/4 כוס טחינה גולמית

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל-160 מעלות.

משמנים את תבנית עגולה (24) עם ספריי שמן קנולה ומפזרים שומשום, כך שידבקו היטב.

בקערה טורפים את הביצים עם הסוכר וסוכר הוניל כדקה עד שהתערובת מעלה קצף ומבהירה מעט.(ניתן להקציף עם מטרפה ידנית).

מוסיפים בהדרגה ובאיטיות את השמן ומיץ התפוזים וטורפים לתערובת אחידה.

מוסיפים קמח ואבקת אפייה, וטורפים לתערובת אחידה. מוסיפים טחינה גולמית ומערבבים רק עד שהיא נטמעת בתערובת.

משטחים את התערובת בתבנית ואופים כ-50 -60 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש אך עם פירורים לחים.

מצננים  והופכים על צלחת הגשה


* לקוח מתוך ספרה החדש של קרין גורן-עם שינויים קלים

שתפו:

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב whatsapp
WhatsApp
שיתוף ב email
Email

פוסטים אחרונים

הכל זה מלמעלה — התערוכה

לא. לא חזרתי בתשובה. אבל מי שעוקב אחרי קצת, בטח כבר יודע שבשנתיים האחרונות אני מצלמת עם רחפן תחת הכותרת #הכלזהמלמעלה.

הילדה הכי קטנה שלי בת 12!

הילדה הכי קטנה שלי כבר בת 12. כשחשבתי מה לכתוב לך, מצאתי בלוג שכתבתי בתאריך ה-8 בינואר 2012, בדיוק לפני 7 שנים. הוא נקרא “הילדה הכי

סליחה

סליחה, אפשר לבקש סליחה? כן בבקשה הגעת למקום הנכון אנחנו פתוחים כל יום בין תשע לשש ממי תרצי לבקש סליחה? סליחה, לא הבנתי “מהמקום”? “מחברו”?