סופי השבוע החורפיים האלה, מחייבים משהו חם ומתוק בפה.
וסיגל אומרת שזה בדיוק כזה..
חומרים ל-4 עוגות אישיות (בקוקטים)
100 גרם שוקולד מריר משובח (לפחות 60% מוצקי קקאו)
100 גרם חמאה רכה
4 ביצים
100 גרם סוכר
50 גרם קמח
- ממיסים את השוקולד מעל ביין מארי (קערה מעל מים רותחים), מוסיפים את החמאה לשוקולד ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה.
- מערבלים במיקסר את הביצים עם סוכר עד לקבלת תערובת בהירה ותפוחה. מוסיפים את הקמח בהדרגה ואת תערובת השוקולד.
- שומרים במקרר למספר שעות.
- ממש לפני ההגשה, מחממים תנור ל200 מעלות. משמנים את הקוקטים בחמאה מומסת (אפשר ורצוי להשתמש בחד פעמים)
- יוצקים את התערובת (בעזרת מצקת עם פיה או קנקן קטן) עד ל3/4 מגובה הכלי. אופים 5 דקות בול. (זמן האפייה קריטי להצלחת העוגה)
- מעבירים סכין חד מסביב לעוגה או פשוט קורעים את האלומיניום ומעבירים לצלחת הגשה ומגישים מיד.
הולך נפלא עם תותים או פירות יער וגלידת וניל משובחת. לבעלי מוטיבציה גדולה גם עם קרם וניל .