פתאי הוא כבר מזמן לא מאכל תאילנדי.
הוא נפוץ בכל העולם ויש לו שלל גרסאות וטעמים.
לי כמובן יש את הגירסה שלי, זו שלמדתי במסעדה שאני הכי אוהבת בקו סמוי.
ובגלל שעוד שניה כולם נוסעים לתאילנד, וגם כי ביקשתם כל כך יפה, הנה המתכון המקורי.
sawadee ka!
המצרכים:
1 חבילה מקלות אורז תאילנדי של מזרח ומערב
1 כף שמן קנולה
2 כפות שום כתוש (אני אוהבת דווקא את זה המוכן, לא הטרי, הוא קצת יותר מתקתק)
2 כפות צ’ילי מתוק
2-3 ביצים
300-500 גרם קוביות עוף טרי (או חבילת שרימפס טרי חלוט)
2 חופנים מקלות גזר טרי חתוך
1-2 חבילות של פטריות שמפיניון
1 חבילת נבטים
2 חופנים של טבעות בצל ירוק
1 חופן בוטנים קצוצים
לא חובה: שמן צ’ילי, כוסברה טריה
החומרים לרוטב:
חצי כוס סויה
חצי כוס רוטב צדפות (oyster sauce(
2 כפות מחית טמרינדי
1 כף סוכר חום
1/2 כפית שמן שומשום
ההכנה
- משרים את מקלות האורז בקערת מים פושרים ללילה, או לשעה במים רותחים, עד שמתרככים.
- גוזרים (עם מספריים) את האטריות באמצע, ומקצרים אותן.
- מערבבים את כל מרכיבי הרוטב בקערה נפרדת.
- שמים בווק גדול (או סיר גדול שטוח) את השמן, מטגנים בו את השום עד להזהבה.
- מוסיפים את הצ’ילי המתוק וממשיכים לטגן.
- מוסיפים את הביצים ומקשקשים אותן עד שמתקבלת חביתה מקושקשת מתובלת ועדינה.
- מוסיפים את קוביות העוף (או את השרימפס). מערבבים היטב כמה דקות עד שהעוף מלבין.
- מוסיפים את הירקות – גזר, פטריות, נבטים, בצל ירוק, ממשיכים לערבב עוד מספר דקות, עד שמתרככים.
- שופכים את הרוטב על הירקות, ממשיכים לערבב.
- מוסיפים את האטריות ממש לפני ההגשה. מערבבים היטב
- מפזרים מעל שבבי בוטנים, ואם אוהבים גם עלי כוסברה טריה.
- למרות שפתאי הוא לא מאכל חריף, מי שאוהב יכול להוסיף כמה טיפות שמן צ’ילי
בתאבון!
אולי יעניין אתכם גם: