אחרי שהפסדנו 3 ימים של חנוכה, חשנו צורך לפצות על הפסד הקלוריות.
השפית הקונדיטורית בת ה-10 אמרה שיש לה מתכון לסופגניות אוראו.
“סופגניות אוראו??” הזדעקתי, אבל הקטנה התעקשה. אני מודה שהייתי מאוד קטנת אמונה אבל היא שכנעה אותי שבחג הזה קורים ניסים, אז ניסינו.
האמת שהיה קלי קלות, והתוצאה – שחיתותתתת!!
החומרים:
1 ביצה
1 גביע שמנת חמוצה
4 שקיות סוכר וניל
1 כוס קמח תופח
1 חבילה עוגיות אוריאו מצופות וניל
תרסיס שמן
שמן לטיגון עמוק
לקישוט: חלב ממותק, אבקת סוכר
- לערבב בקערה ביצה, שמנת חמוצה, וסוכר וניל
- מוסיפים קמח תופח ומערבבים היטב
- מחממים שמן בסיר לטיגון עמוק
- משמנים כף גלידה קפיצית, ממלאים אותה בתערובת עד לחצי, דוחפים לתוכה עוגיית אוראו ומכסים בעוד תערובת.
- מכניסים לשמן החם (לא רותח)
- הופכים אחרי שצד אחד מזהיב
- מצננים על נייר סופג
- מפזרים אבקת סוכר ומזלפים חלב ממותק (לא חובה)
- אוכלים, מתייסרים
- לוקחים עוד אחת