אחרי שהעוגת ביסקוויטים של דנה (בת 9) שוב קצרה אתמול מחמאות, בקרב הילדים אבל גם המבוגרים, הנה המתכון המדויק, כולל הסודות הקטנים שבפנים.
אצלנו בבית דנה מכינה אותה לגמרי בעצמה. הכי קלה להכנה. והכי הכי טעימה.
ואם אתם מחפשים את ההקשר לפורים: עוגה שמתחפשת לעוגת ילדים אבל היא לכולם!
מצרכים:
2 וקצת חבילות ביסקוויטים פתי בר (אז תקנו 3)
2 שמנת מתוקת להקצפה
חצי שקית אבקת פודינג וניל
חצי כוס חלב, אפשר גם חלב וניל
נוטלה למריחה
חלב ממותק מרוכז בפחית
תותים חתוכים לפרוסות ומושרים בשתי כפיות סוכר – לא חובה
הוראות הכנה:
1. מקציפים בקערה את השמנת מתוקה ביחד עם אבקת הפודינג וניל לקצפת יציבה.
2. שופכים את החלב לקערת מרק. טובלים את הביסקוויטים בחלב עד להתרככות.
3. מסדרית בתבנית מלבנית בסקוויטים כמו שטיח.
4 על כל ביסקוויט מורחים במרכז נגיעה של נוטלה. (אם מנסים למרוח שכבה שלמה זה מתפורר ונהרס, מנסיון)
5. מזלפים מעל חלב ממותק (לא פותחים עד הסוף את הפחית, עושים רק חור קטן לזילוף)
6. מכסים את הכל בשכבה נאה של קצפת.
7. מפזרים פרוסות תותים, רק אם רוצים.
8. חוזרים על פעולות 3-7 כלומר שוב שכבת ביסקוויטים, נוטלה, חלב ממותק וקצפת..
9. ושוב חוזרים. שלוש שכבות.
10. מעל שכבת הקצפת השלישית מפזרים שוב תותים. אם רוצים. או שסתם מזלפים חלב ממותק. או שניהם.
11. מכניסים למקרר לשעה ומגישים.