לרגל יום האהבה, וגם לרגל יום המשפחה שחל באותו שבוע בסמיכות מפתיעה, החלטתי להעניק לכם מתנה מקורית. עוד מתכון מנצח מהסדנא של סבתא פולה: כדורי בשר עם אפונה, שדנה כתבה עליהם: “אלו כדורי הבשר הטעימים ביותר שטעמתי בחיי! רכים, נימוחים, אווריריים, עם רוטב אפונה עדין וממכר”
ומהכרות קרובה אני יכולה להעיד שהיא צודקת. וגם אני. אחלה מתנה ליום המשפחה והאהבה.
תודה פולה! את מלכה
מצרכים
1 תפ”א
חופן פטרוזיליה או כוסברה
2 בצל
1/2 ק”ג בשר בקר טחון
1/2 כף מרק עוף
1/2 כף פירורי לחם
1/2 כפית תבלין לקציצות
לרוטב:
1 כוס מים רותחים
2 כפות מיץ לימון
פלפל שחור
כף אבקת מרק
פלפל אנגלי
קינמון
פפריקה מתוקה (לא חובה)
2 עגבניות
עלי מנגולד
שקית אפונה עדינה
הוראות הכנה:
- מערבבים במג’ימיקס 1 תפ”א וחופן פטרוזיליה בלחיצות ב-pulse. מוסיפים 1 בצל קצוץ וממשיכים לערבב ב – pulse כדי שלא יהפכו לעיסה מימית.
- מוציאים לקערה. מוסיפים לתערובת 1/2 ק”ג בקר טחון.
- מוסיפים מרק עוף, פירורי לחם, תבלין לקציצות, ואפשר להוסיף 1 ביצה אם מרגישים שחסר.
- יוצרים עם הידיים קציצות מעוגלות.
- מטגנים בסיר 1 בצל גדול עד שמתחיל להשחים ועליו מסדרים את הקציצות. מכסים ומשאירים על האש כרבע שעה. מנערים מדי פעם.
- מוציאים את הקציצות מהסיר ומניחים אותן בצד.
- מוסיפים לבצל 1 כוס מים רותחים, 2 כפות מיץ לימון, חצי כפית פלפל שחור טחון, 1 כף אבקת מרק עוף, מעט פלפל אנגלי טחון ומעט קינמון ואם רוצים גם כף פפריקה מתוקה (לא חובה).
- מגרדים שתי עגבניות בפומפייה ומוסיפים לתערובת בסיר.
- מוסיפים 5 גבעולי עלי מנגולד, שקית אפונה עדינה קפואה, ונותנים לתערובת להתרכך.
- מוסיפים את הקציצות. מכסים ומבשלים על אש קטנה כחצי שעה או עד שמתרכך.