אחרי ארבע שנים של פעילות בביסטרון הקטנטן והחמוד בשוק לוינסקי, שאף פעם לא היה בו המון מקום אבל תמיד היה בו מקום לכולם, ארזה יהלומה את הסירים ועברה לשוק האיכרים בנמל.
המסעדה החדשה ממוקמת בחלק הכי קרוב לים, למרות שמבפנים, בחושך, לא ממש רואים אותו. מה שכן רואים מבר הישיבה ההקפי בסגנון בוקרייה, זה את המטבח הפתוח, ואת המתרחש בתוכו.
לרגל המעבר והצמיחה, הצטרפו ליהלומה השפית עינב ברמן (אקס אורנה ואלה, אסיף) והמסעדנית אדוה זמר.
הכוח הנשי הזה מאוחד סביב האמונה בחומרי גלם טריים ובאוכל ביתי ופשוט, שמקבל את הטוויסט היחודי של ברמן ויהלומה.
אתמול כשנכנסנו לבר בסביבות 22:00 היה בחוץ קר עד קפוא ובפנים היה ריק. אמרנו לעצמנו שזה בטח בגלל הסערה שכולם ציפו לה שהשאירה אותם מתחת לפוך. הברמנית שמחה לראות אותנו ובחיוך מתנצל הסבירה שעוד כמה דקות בטח יגיעו לכאן עוד כמה אנשים.
עד שקיבלנו את היין המקום היה מפוצץ עד אפס מקום ומלא אנשים שהמשיכו להגיע נאלצו לחזור לפוך רעבים.
אנחנו לעומת זאת, חזרנו מפוצצים אחרי שדגמנו עוד ועוד מנות.
התחלנו באחת ממנות הדגל של יהלומה עוד מהביסטרון, הפלאפאל המצרי, שמוגש גדול מהרגיל עם טחינה ועם ברוסקטה של סביצ’ה דג לבן עם אבוקדו וצ’ילי שהיו מעולים שניהם.
בשביל הירקות לקחנו סלט שרי שאמנם יש בו גם עגבניות שרי אבל הוא קרוי על שמה של שרי אנסקי הבשלנית האגדית שהיא גם שכנה.
המשכנו עם ניוקי סלקים שנמס לנו בפה ועם מוסקה בצורת פרח שגם נראתה נפלאה וגם מיד לקחה אותנו לימי הקיץ ביוון.
במקום קינוח הזמנו מג’דרה עם עלים ירוקים קצוצים כי פשוט היינו חייבים.
היה טעים וכייף על הבר. מושלם לבילוי קליל ולא מחייב.
יהלומה בנמל. שוק האיכרים. טל להזמנות: 03-7162757