עוגת שוקולד רצחנית לפסח – מהבלוג של רותם

אי אפשר בלי משהו מתוק לפסח, שאפשר להגיש בארוחת החג, אבל שיהיה כל כך טעים, שאי אפשר יהיה להאמין שהוא כשר לפסח, וכולם יתעלפו, ויביטו בנו בהתפעלות כאילו היינו מרתה סטיוארט בכבודה ובעצמה.

אבל כחלק מהשחרור שלי, (לא מהרצון להיות מרתה סטיוארט, אלא רק מהעבודה) בחרתי עבורכם שני מתכונים של שתי בלוגריות האוכל הכי הובות עלי: רותם ליברזון מ”טיפול בבישול” שההרסה לי את הדיאטה עם עוגת שוקולד רצחנית, וסיון שטרנבך מ”המטבח של סיון” שהגישה פבלובת תותים אלוהית שגם נראית כמו מליון דולר, וגם לוקחת שתי דקות להכין. בדיוק כמו שאני אוהבת.

אז הנה המתכון של עוגת השוקולד, וגם לינק לבלוג של רותם:

http://rotteml.com/%D7%A2%D7%95%D7%92%D7%AA-%D7%A9%D7%95%D7%A7%D7%95%D7%9C%D7%93-%D7%94%D7%9B%D7%99-%D7%98%D7%A2%D7%99%D7%9E%D7%94-%D7%9C%D7%A4%D7%A1%D7%97/

עוגת שוקולד בראוני עם קצפת, טראפלס ואגוזים מקורמלים.

“איזה סיכוי יש לי לרדת גרם אחד אומלל” אני מסננת לעצמי בשוק בעודי מבינה מתי יוצא פסח השנה. עוד לא יבשו פרורי הפרג משאריות פורים וכבר אני טועמת מיני מתכונים חגיגיים לחג החירות.

“זאת חירות, זאת?”  אני ממשיכה לנהל דיאלוג ממורמר עם עצמי בעודי נוגסת בעוד אחד מהמנות השוות שאני מכינה לכם.

 נוגסת ומהרהרת, חולמת בהקיץ על אביב, ופרחים, וחוף ים תכול, וגלים לבנים ובקיני קטנטן. בקיני?

אני מתעוררת בבהלה, מכוסה זיעה קרה. ובפי שאריות עוגה, טעימה בטח טעימה.

“אבוי” אני זועקת.

בערב בתקיפות רבה אני מביעה דעה – “מהיום אין בישולים, אין עוגות ואין תבשילים. צום מוחלט, מודיעה מראש, ושלא תעזו לשנות”

והם? מביטים בי במבט רגוע, מכירים את הסחורה, יודעים שהמחלה קשה. מחר בבוקר כבר אקום ליום חדש של מתכונים, כאלו שאני חייבת לטעום ולשתף אתכם כדי שגם לכם יהיה הכי טעים.

כשנטלי לוין, העומדת מאחורי הבלוג המצליח עוגיו.נט , מזמינה אותי לסדנת אפיה, אני מתייצבת. אין על העוגות שלה, פשוט אין. במיוחד כשהיא נותנת מתכון נפלא לעוגה כשרה לפסח.

המתכון הוא חלק מאתר חדש של מתכונים המבוססים על שוקולד פרה שנקרא “רגע מתוק” ויכיל עבורכם 200 מתכונים הכי שווים, מפורטים וברורים. ב 19 לחודש הוא עולה לאוויר וממליצה לכם להיכנס וליהנות.

את העוגה הכנתי בקלילות בבית, היא טעימה להפליא, שוקולדית עשירה וכמובן יפיפייה.

לקנות

לבראוני

175 גרם שוקולד מריר

150 גרם חמאה

150 גרם סוכר (שלושת רבעי כוס)

קורט מלח

חצי כפית נס קפה

3 ביצים לארג

5 כפות קורנפלור

חצי כוס שקדים טחונים

קורט אבקת אפיה

לטראפלס

150 גרם שוקולד מריר

100 מ”ל (חצי כוס פחות 2 כפות) שמנת מתוקה

קורט מלח

 

לקצפת

125 מ”ל שמנת מתוקה

1 כף אבקת סוכר

1 כפית אינסטנט פודינג וניל

חצי כפית תמצית וניל

לאגוזים המקורמלים

3 כפות סוכר

קורט מלח

50 גרם אגוזי מלך שלמים

הכנה

 לבראוני

1.מחממים תנור ל 175 מעלות ומשמנים את התבנית. (עגולה 22)

2.בקערה בינונית ממיסים יחד שוקולד וחמאה במיקרוגל או על בן מארי (סיר עם מים רותחים ועליו קערה עם השוקולד והחמאה)

3.מוסיפים סוכר, מלח וקפה נמס וטורפים היטב.

4.מוסיפים את הביצים אחת אחרי השנייה, תוך כדי טריפה בין הוספה להוספה.

5.מוסיפים קורנפלור, שקדים טחונים ואבקת אפייה ומערבבים רק עד שאחיד.

6.יוצקים את הבלילה לתוך התבנית ומיישרים את החלק העליון.

7.אופים במשך כ 15 -20 דקות או עד שהעוגה מתייצבת בצדדים וקיסם הננעץ במרכז יוצא עם בלילה מעט רכה. העוגה תתיצב בקירור.

לטראפלס

 8. קוצצים את השוקולד ושמים בקערה

9.מוסיפים שמנת מתוקה ומלח וממסים על בן מארי או במיקרו. מערבבים היטב.

10.יוצקים לתוך בתניות קטנטנות בצורת כיפה (קוטר 4 ס”מ)  או לכל קישוט אחר קטנטן שיש לכם בבית ושיהיה יפה על העוגה ומקפיאים למשך שעתיים.

11.מחלצים אותם בקלילות ומניחים אותם בצורה חופשית על גבי העוגה המצוננת.

לקצפת

12.בקערת מיקסר מקציפים יחד שמנת מתוקה, אבקת סוכר, אינסטנט פודינג ותמצית וניל על שמתקבלת קצפת יציבה מאד.

13.מעבירים את הקצפת לשק זילוף עם צנתר משונן ומזליפים תלוליות במרווחים שבין הטראפלס.

לאגוזים המקורמלים

14.במחבת קטנה שמים סוכר ומלח ויוצרים קרמל בצבע ענבר עמוק. מוספים את האגוזים השלמים ומנמיכים ללהבה בינונית ומבשלים את האגוזים בקרמל במשך 2-3 דקות, עד שהן מצופות היטב.

15. מצננים את האגוזים על גבי נייר אפיה עד שהם קרים לחלוטין ואז שוברים אותם עם סכין חדה לחתיכות גסות. נועצים אותם בין תלוליות הקצפת והטראפלס.

זהו, נראה המון עבודה אבל היא כייפית ומספקת. וכמה תשואות תקבלו בסוף, בראוו! 

שתפו:

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב whatsapp
WhatsApp
שיתוף ב email
Email

פוסטים אחרונים

הכל זה מלמעלה — התערוכה

לא. לא חזרתי בתשובה. אבל מי שעוקב אחרי קצת, בטח כבר יודע שבשנתיים האחרונות אני מצלמת עם רחפן תחת הכותרת #הכלזהמלמעלה.

הילדה הכי קטנה שלי בת 12!

הילדה הכי קטנה שלי כבר בת 12. כשחשבתי מה לכתוב לך, מצאתי בלוג שכתבתי בתאריך ה-8 בינואר 2012, בדיוק לפני 7 שנים. הוא נקרא “הילדה הכי

סליחה

סליחה, אפשר לבקש סליחה? כן בבקשה הגעת למקום הנכון אנחנו פתוחים כל יום בין תשע לשש ממי תרצי לבקש סליחה? סליחה, לא הבנתי “מהמקום”? “מחברו”?