אחרי שקצרה כל כך הרבה מחמאות, אמרתי לסיגל שהיא חייבת לתת לי את המתכון.
ולקראת סוף החורף, או לקראת הגשם, עזבו את המזג אויר, זו העוגה המושלמת, להגיש עם קנקן תה חם או יין חם.
מה שבא לכם. העיקר שיהיה חם. בבטן ובלב.
חוקי ברזל להצלחה:
1.ביצים בטמפ’ החדר
2. תבנית קוגהלוף גבוהה (עדיף עם רגלים)
3. להכין רדיד אלומיניום בגודל 30X30
4. לא לפתוח את התנור במהלך האפייה (למעט פעם אחת, לשם הנחת הרדיד האלומיניום)
5. לאפות בדיוק שעה ועשר דקות
6. לא לשמן את התבנית.
7. לתת לעוגה להצטנן לחלוטין לפני שמחלצים אותה מהתבנית
חומרים:
7 ביצים מופרדות
2 כוסות קמח תופח מנופה
1.5 כוסות סוכר
1 כוס שמן קנולה
קליפה מגוררת מתפוז אחד
1 כוס מיץ תפוזים סחוט
אבקת סוכר להגשה
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-175 מעלות.
2. במיקסר מקציפים חלמונים עם 3/4 כוס סוכר עד לקבלת קצף סמיך ובהיר. מוסיפים שמן בזרם דק תוך כדי הקצפה.
3. מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים קליפת תפוז. מנפים את הקמח ומוסיפים לסירוגין עם מיץ תפוזים.
4. בקערת מיקסר נקייה ויבשה מקציפים חלבונים ומוסיפים בהדרגה את יתרת הסוכר (3/4 כוס), עד לקבלת קצף יציב . טורפים שליש מהקצף לתערובת החלמונים, ומקפלים פנימה את יתרת הקצף בעדינות (קיפול ידני).
5. יוצקים את התערובת לתבנית לא משומנת ואופים כשעה ועשר דקות, עד שהעוגה שחומה (אחרי 25 דקות אפייה, יש להניח את רדיד האלומיניום על שלוש הרגלים של התבנית) .
6. מוציאים את העוגה ומיד הופכים אותה על בקבוק (או על שלושת רגליה) וכך משאירים אותה להתקרר. כשהעוגה קרה הופכים בחזרה, מחלצים בסכין ומגישים עם אבקת סוכר.