פבלובה קפואה עם תותים – מהבלוג של סיון

אי אפשר בלי משהו מתוק לפסח, שאפשר להגיש בארוחת החג, אבל שיהיה כל כך טעים, שאי אפשר יהיה להאמין שהוא כשר לפסח, וכולם יתעלפו, ויביטו בנו בהתפעלות כאילו היינו מרתה סטיוארט בכבודה ובעצמה.

אבל כחלק מהשחרור שלי, (לא מהרצון להיות מרתה סטיוארט, אלא רק מהעבודה) בחרתי עבורכם שני מתכונים של שתי בלוגריות האוכל הכי אהובות עלי: רותם ליברזון מ”טיפול בבישול” שהרסה לי את הדיאטה עם עוגת שוקולד רצחנית, וסיון שטרנבך מ”המטבח של סיון” שהגישה פבלובת תותים אלוהית שגם נראית כמו מליון דולר, וגם לוקחת שתי דקות להכין. בדיוק כמו שאני אוהבת. שיהיה חג שמח ומתוק!

אז הנה המתכון של הפבלובה, וגם לינק לבלוג של סיון:

פבלובה קפואה עם תותים

מתוך: http://www.sivanskitchen.co.il/2015/03/blog-post_26.html

תותים… כשהם מחליטים להתערבב באיזה קינוח, אני ישר זזה באי שקט. הפבלובה הזו, אם נשים לרגע בצד את יופיה המהמם, היא גם קלה להכנה, אפשר לקחת את סך מרכיביה לחמות ולהרכיב אותה בדקות ספורות על צלחת הגשה, בלי כל הדרמה של ההקפאה מראש. שברי מרנג, גלידה, קצפת מוקצפת עם מיצי התות ולבסוף כוכבי ההצגה – התותים.

הכל פה קורה תיק תק, הטיפול בתותים מעדן אותם ויוצר מהם נוזל כל כך טעים אז אני ממליצה לא לוותר על השלב הזה.
חג שמח חברים אהובים,
אל תהיו עבדים של כלום בעולם הזה, תלמדו מהמאסטרית – תשחררו, תשענו ובעיקר תנוחו!
אהבה גדולה וחג שמח,
רונה

לפבלובה:
1 ק״ג תותים שטופים וחתוכים ל4 פלחים לאורך
3 כפות סוכר
גרד מלימון אחד
מיץ מחצי לימון
3 כפות ליקר, אני השתמשתי בקוואנטרו. לא חובה
12 נשיקות מרנג קנויות
1 ליטר/ק״ג גלידת תותים בשמנת או סורבה תות
2 מיכל שמנת מתוקה

לעבודה:
פבלובה שמכינים מראש:
1. מכינים תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה ומעל רינג בקוטר 24 ס״מ. שוברים בגסות 6 נשיקות מרנג לכיסוי נייר האפייה בתוך הרינג. בעזרת כף לוקחים לאט לאט חצי מכמות הגלידה ומניחים מעל שכבת המרנג. מחליקים.

 

2. שוברים את 6 הנשיקות הנותרות ומכסים את שכבת הגלידה ומעל, שוב בעזרץ כף מחליקים את שכבת הגלידה השנייה.

 

 

3. כסים בניילון נצמד ומכניסים להקפאה. אפשר להכין גם יומיים לפני הארוחה.
4. ביום הארוחה, משרים את התותים במיץ לימון, סוכר, גרד לימון וליקר לפחות כ3 שעות. מקציפים את 2 מיכלי השמנת עם המיץ שהשתחרר מהתותים עד לקצפת רכה!! (אפשר להכין כמה שעות מראש ולשמור במקרר).
5. להגשה: הופכים את שכבות הגלידה והמרנג על צלחת הגשה, פשוט לוחצים קצת מסביב והגלידה תשתחרר מהרינג.

6. מוזגים את הקצפת מעל ומעל מפזרים את התותים.

אפשר להשרות את התותים מראש, להכין את הקצפת לפני ופשוט לשבור את כל המרנגים בתחתית של כלי הגשה, מעל לפזר כפות מהגלידה ומעל את הקצפת והתותים. מה שיותר קל לכם. שתי התוצאות נפלאות.

 

שתפו:

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

פוסטים אחרונים

הכל זה מלמעלה — התערוכה

לא. לא חזרתי בתשובה. אבל מי שעוקב אחרי קצת, בטח כבר יודע שבשנתיים האחרונות אני מצלמת עם רחפן תחת הכותרת #הכלזהמלמעלה.

הילדה הכי קטנה שלי בת 12!

הילדה הכי קטנה שלי כבר בת 12. כשחשבתי מה לכתוב לך, מצאתי בלוג שכתבתי בתאריך ה-8 בינואר 2012, בדיוק לפני 7 שנים. הוא נקרא “הילדה הכי

סליחה

סליחה, אפשר לבקש סליחה? כן בבקשה הגעת למקום הנכון אנחנו פתוחים כל יום בין תשע לשש ממי תרצי לבקש סליחה? סליחה, לא הבנתי “מהמקום”? “מחברו”?