גרנולה ביתית בלי חמאה – הכי בריאה, הכי טעימה!

אחרי החגים הגיע וזה סימן שהגיע הזמן לחזור לשגרה הכוללת אימוני כושר ותזונה קצת פחות אקראית וקצת יותר מסודרת ומזינה. אז סיגל הביאה לי את הגרנולה שלה, שהיא באמת אליפות, וכל כך קלה להכנה, ובכלל בלי חמאה..

חומרים:

3 כוסות שיבולת שועל רגילה (לא אינסטנט)

1 כוס של אגוזי פקאן חצויים

1 כוס של תערובת גרעיני דלעת וחמנייה קלופים

1/3כוס שמן זית (כן…שמן זית, לא חמאה! אפשרי להחליף בשמן קנולה)

חצי כוס סילאן או מייפל אמיתי

חצי כוס סוכר חום דמררה

3/4 כפית קינמון

1/2 כפית מלח

1 כף תמצית וניל אמיתית

1/2 כוס קוקוס טחון

1 כוס של פירות יבשים (אני השתמשתי בחצי כוס צימוקים בהירים וחצי כוס דובדבנים מיובשים)

מכינים:

1. מחממים את התנור ל-150 מעלות.

2. מערבבים בקערה גדולה את כל המרכיבים היבשים – שיבולת שועל, אגוזים וגרעינים, (מלבד הקוקוס והפירות היבשים).

3. בקערה גדולה מערבבים את השמן זית, סוכר חום, סילאן או מייפל, קינמון, מלח ותמצית הוניל.

4. שופכים את תערובת הנוזלים על המרכיבים היבשים ומערבבים היטב.

5. מפזרים את הגרנולה בשכבה אחידה בתבנית, ומכניסים לתנור.

6. אופים במשך רבע שעה

7. מוציאים את התערובת מהתנור ומוסיפים את חצי כוס הקוקוס ומחזירים לעוד רבע שעה.

8. מוציאים מהתנור ומצננים לגמרי. תוך כדי הצינון מערבבים מדי פעם ומפוררים גושים, כדי שהתערובת תישאר בתפזורת.

9. כשהתערובת קרה מוסיפים את כוס הפירות היבשים ומערבבים.

 מעבירים לקופסא אטומה. וזהו, בתאבון.

שתפו:

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

פוסטים אחרונים

הכל זה מלמעלה — התערוכה

לא. לא חזרתי בתשובה. אבל מי שעוקב אחרי קצת, בטח כבר יודע שבשנתיים האחרונות אני מצלמת עם רחפן תחת הכותרת #הכלזהמלמעלה.

הילדה הכי קטנה שלי בת 12!

הילדה הכי קטנה שלי כבר בת 12. כשחשבתי מה לכתוב לך, מצאתי בלוג שכתבתי בתאריך ה-8 בינואר 2012, בדיוק לפני 7 שנים. הוא נקרא “הילדה הכי

סליחה

סליחה, אפשר לבקש סליחה? כן בבקשה הגעת למקום הנכון אנחנו פתוחים כל יום בין תשע לשש ממי תרצי לבקש סליחה? סליחה, לא הבנתי “מהמקום”? “מחברו”?