ואם אנחנו כבר מדברים על ספרד, קבלו את המשקה הלאומי, הסנגריה, שיש לה שלל גרסאות, החל מהאדומה הקלאסית, ועד לבנה ומבעבעת, אבל בכל תצורותיה, היא תמיד קלילה, מתוקה, טעימה כמו מיץ, אבל בהחלט עושה את העבודה ומסובבת את הראש..
מקור המשקה אגב עוד בימים שהאימפריה הרומאית השתלטה על חצי האי האיברי בערך במאה ה-19 לפני הספירה. הרומאים שחיבתם ליין היתה כבר אז ידועה התקשו להשיג יין איכותי באזור הכבוש. אבל יין רע לא היה תופעה לא מוכרת בעולם העתיק ובטח לא עצר אותם מלשתות ולכן בכדי לטשטש את טעמו הנורא הם פשוט תיבלו אותו במרכיבים שמצאו באזור: עשבים, תבלינים, פירות טריים ויבשים, והתוצאה – משקה טעים בצבע אדום כהה שגם העניק לו את שמו: סנגרייה (סאנגרה בספרדית – דם).
במהלך השנים ובעיקר לאחר התאזרחות התפוזים בספרד הם נוספו לסנגרייה וביחד עם הברנדי הפכו לחלק בלתי נפרד מהמשקה.
סנגריה אדומה
1 בקבוק יין אדום פשוט וצעיר
ליטר וחצי מיץ תפוזים (ככל שיותר איכותי, יותר משובח אבל גם פריגת עושה את העבודה)
חצי כוס ברנדי (או וודקה)
1 כפית אבקת קמנון
2-3 מקלות קנמון
חופן מסמרי ציפורן
2 כפות סוכר (או יותר, לפי הטעם)
פירות חתוכים לקוביות קטנות – תפוחים ותפוזים, ואפשר להוסיף גם אפרסקים, שזיפים, ואפילו ענבים.
ההכנה:
מבשלים בסיר את מיץ התפוזים עם הפירות והתבלינים, בשביל להעמיק את הטעם
מצננים, מוסיפים את היין והברנדי,
מצננים עוד הרבה יותר עד שממש קר,
מגישים עם הרבה קוביות קרח.
סנגריה לבנה
המרכיבים:
בקבוק יין לבן, עדיף מתוק כמו ריזלינג למשל.
בקבוק קאוה (או שמפניה אם אתם מתעקשים)
ליטר וחצי מיץ תפוזים (כמה שיותר איכותי יותר טוב)
פירות חתוכים לקוביות קטנות – תפוזים, תותים, פירות יער אם יש
אם נורא אוהבים מתוק – אז קצת סוכר.
ההכנה –
מערבבים הכל הכל ומגישים קר עם הרבה קוביות קרח.
לחיים!