לכבוד פורים סיגל שלחה לי משלוח מנות כמיטב המסורת. אבל אמיתי, לא כזה שקונים בחנות עם אריזת קרטון של סביבון שנשארה מחנוכה.
אצל סיגל הכל תוצרת בית וגם כאן כיכבו אזני המן נימוחות, עשירות (בטעם ובקלוריות) ובעיקר קלות להכנה, שאפשר גם להכין עם הילדים בבית ולמלא במגוון טעמים. (אבל לא בפרג כי זה כבר מסובך..)
המצרכים
3/4 כוס + כף (100 גרם) אבקת סוכר (שקית שלמה)
2 חלמונים
200 גרם חמאה רכה
קליפת מגוררת מ 1/2 לימון
2 כוסות + 2 כפות קמח (300 גרם)
מליות:
שוקולד נוטלה, שוקולד השחר, ממרח חלווה, ממרח לוטוס, ריבה איכותית.
לקישוט:
אבקת סוכר
אופן ההכנה:
- בקערת המערבל (ניתן גם במטרפה ידנית) מערבבים את אבקת הסוכר, החלמונים, החמאה וקליפת הלימון, עד לקבלת תערובת אחידה.
- מוסיפים קמח, מעבדים בעזרת האצבעות על לקבלת פירורים, לשים עד שנוצר בצק. מקררים חצי שעה במקרר.
- מחממים תנור ל -180 מעלות
- מרדדים את הבצק לעובי 4-3 מ”מ . קורצים עיגולים בקוטר 10-8 ס”מ ומניחים במרכז כל עיגול כפית מן המלית (אפשר ורצוי לגוון במספר מליות) .
- אוספים באצבעות את שולי העיגול עד לקבלת הצורה שלשמה התכנסנו- אוזן המן. מהדקים היטב.
- מסדרים את האוזניים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
- אופים במשך 30-25 דקות, עד שהאוזניים משחימות. אפשר לאבק את אוזני ההמן המוכנות באבקת סוכר.
פורים שמח!!!