עוגיות שוקולד צ’יפס מנחמות וממכרות

ברגעים של עצב ושל צער, אין כמו משהו מתוק, כדי לרפד את הנשמה ולמלא את החור שנפער לך בבטן. לפחות ככה זה אצלי.

אז ברגע הזה של הצער, מיד פניתי לסיגל חברתי, שאף פעם לא מאכזבת, והיא מיד הגישה לי עוגיות שוקולד צ’יפס שנראה לי שישארו איתי גם ברגעי השמחה.

חומרים:

2 כוסות קמח עוגיות (יש במדפי הסופר)

1/2 כפית סודה לשתייה

1/2 כפית מלח (לא לוותר ,יש למלח תפקיד חשוב)

160 גר’ חמאה מומסת

1 כוס סוכר חום דמררה

1/2 כוס סוכר לבן

1 כף תמצית וניל אמיתית

1 ביצה

1 חלמון ביצה (את החלבון ניתן להקפיא )

2 כוסות שוקולד צ’יפס של 60% קקאו (יש לשים לב שמדובר בשוקולד אמיתי ולא נטיפים בטעם

שוקולד)

1/2 כוס פקאן קצוץ

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-165 מעלות ומרפדים את תבניות האפייה של התנור בדפי אפייה.

2. מערבבים בקערה את הקמח, אבקת הסודה לשתייה והמלח.

3. מערבבים בקערה נפרדת את החמאה, שני סוגי הסוכר ותמצית הוניל לקבלת תערובת חלקה    ואחידה.

4. מוסיפים לתערובת את הביצה וחלמון הביצה עד להטמעה.

5. מקפלים את התערובת לתוך קערת הקמח. מוסיפים את חתיכות השוקולד צ’יפס והפקאן   הקצוץ.

6. יוצרים עוגיות בעזרת כף מיוחדת לעוגיות או פשוט כף גלידה (כדי שתהיינה  אחידות בגודלן ויפות מראה)

7. אופים 10-12דקות (בודקים אחרי 10 דקות את מצבן)

8. ממתינים 2 דקות לאחר האפייה ולאחר מכן מעבירים את העוגיות לצינון מוחלט.

* חשוב מאוד: אחרי 10 דקות העוגיות עדיין רכות, אך הן מתקשות .

יש לאחסנן בקופסא לאחר שהן הצטננו באופן מוחלט

תודה גדולה לרונה שממקום מושבה בלוס אנג’לס דואגת לשלוח לי את הטוב ביותר.

שתפו:

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב whatsapp
WhatsApp
שיתוף ב email
Email

פוסטים אחרונים

הכל זה מלמעלה — התערוכה

לא. לא חזרתי בתשובה. אבל מי שעוקב אחרי קצת, בטח כבר יודע שבשנתיים האחרונות אני מצלמת עם רחפן תחת הכותרת #הכלזהמלמעלה.

הילדה הכי קטנה שלי בת 12!

הילדה הכי קטנה שלי כבר בת 12. כשחשבתי מה לכתוב לך, מצאתי בלוג שכתבתי בתאריך ה-8 בינואר 2012, בדיוק לפני 7 שנים. הוא נקרא “הילדה הכי

סליחה

סליחה, אפשר לבקש סליחה? כן בבקשה הגעת למקום הנכון אנחנו פתוחים כל יום בין תשע לשש ממי תרצי לבקש סליחה? סליחה, לא הבנתי “מהמקום”? “מחברו”?