אחרי שהילדים עמדו כל כך יפה במשימת “הפחתת זמן מסך”, (ראו בלוג נפרד http://1-life.co.il/?p=10439) החלטתי לצ’פר אותם בעוגת פסטה חגיגית, שהיא בעצם אריזה משודרגת לפשטידת פסטה ברוטב גבינות ועגבניות.
אין לתאר את שמחתם ואת השניות שלקח עד שחוסלה התבנית. ההוכחה המוחצת להצלחה היתה למחרת כששאלו: “אפשר עוד מהעוגה של אתמול?”..
לזה קוראים: באיזה קלות אפשר לשמח ילדים.
המצרכים:
250 גרם פסטה פנה (אפשר גם מקמח מלא)
3 ביצים
1 גביע קוטג’
1/3כוס קמח (אפשר גם מלא)
1/3 כוס גבינת פרמזן או עמק מגוררת או שילוב של שתיהן
4 עגבניות בשלות קצוצות היטב
2 בצלים חתוכים דק
2 שיני שום כתוש
1גביע רסק עגבניות גדול
2 כפות שמן זית
מלח ופלפל
1/4 כוס גבינת פרמזן מגוררת
ההכנה:
1. מבשלים את הפסטה במים רותחים עם מלח ומוציאים כשהיא ממש ממש אל דנטה. מסננים.
2. מחממים את השמן במחבת גדולה, מטגנים בה את הבצל
3. מוסיפים את השום, העגבניות הקצוצות, רסק העגבניות, והמלח פלפל. מטגנים עוד מס’ דקות ואז מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים עוד 5 דקות על אש נמוכה.
4. בקערה גדולה מערבבים את הביצים, הקמח, הקוטג, ו-1/3 כוס הגבינות. מוסיפים את הרוטב מהמחבת ומערבבים היטב.
5. משמנים היטב תבנית עוגה עגולה קטנה, שהדפנות שלה מתפרקות, ומסדרים בתוכה את הפנה, כמו בתמונה.
6. יוצקים את הרוטב על הפסטה ומשתדלים למלא היטב את החורים. מפזרים מעל עוד 1/4 כוס פרמזן מגורר.
7. מכניסים לתנור שחומם מראש לחום בינוני (180 מעלות) למשך כ-25 דקות, או עד שמזהיב מלמעלה.
*. לילדים מייטיבי לכת ניתן להוסיף עלי בזיליקום/זיתים/פטריות וכו’ וגם אני מניחה בשר טחון שבושל עם רוטב העגבניות.