שבועות בפתח וצריך להכין עוגת גבינה. אבל שתהיה גבוהה, ואוורירית, וקלה…
סיגל לא מאכזבת אותי ומציידת אותי במתכון לעוגת גבינה של שרה’לה, שמלווה אותה כבר 20 שנה…
ואם היא לא מחליפה את המתכון כבר 20 שנה.. אני קונה!
חג שבועות שמח!!!
עוגת הגבינה של שרהל’ה
נתחיל בשני כללים בסיסיים להצלחתה של עוגת גבינה:
1. להניח בתחתית התנור קערה עם מים חמים
2. לא לפתוח את דלת התנור לאורך האפייה ועד לצינונה המלא. (אחרת היא תצנח…..)
מצרכים לעוגה
600 גרם גבינה 9% (אפשר גם 5%)
גביע של שמנת חמוצה
כוס סוכר
5 ביצים מופרדות
4 כפות קורנפלור
שקית פודינג וניל (לשמור כף לציפוי)
מצרכים לציפוי:
כף פודינג וניל
כוס חלב
מיכל שמנת מתוקה
אופן ההכנה:
1. לחמם את התנור לטמפ’ של 150 מעלות.
2. להניח קערה עם מים חמים בתחתית התנור.
3. להקציף בקערה את החלבונים ולהוסיף בהדרגה 1/4 כוס סוכר. להניח בצד.
4. בקערה נפרדת להקציף את החלמונים עם 3/4 כוס סוכר. להוסיף את הגבינה והשמנת החמוצה
ולהמשיך לערבב
5. להוסיף את הקורנפלור כף אחרי כף ולבסוף את פודינג הוניל (לא לשכוח להשאיר כף לציפוי). לערבב עד לקבלת תערובת חלקה.
6. להוסיף לתוך התערובת 1/2 מכמות החלבונים המוקצפים בתנועת קיפול ואז את החצי השני.
7. להעביר לתבנית בקוטר 26 ולהכניס לתנור שחומם היטב לחום 150 מעלות למשך 50 דקות.(לא לפתוח את התנור לאורך האפייה ועד לצינונה המלא של העוגה).
לציפוי –
מקציפים שמנת מתוקה, חלב וכף אבקת אינסטנט פודינג וניל, ומצפים מלמעלה ובצדדים.
תודה גדולה לשרהל’ה על העוגה הנפלאה הזאת שמלווה אותי מעל 20 שנה…..