טאיזו – ביקור טרנדי בטפאס אסייאתי

צילום: עמית גירון

סוף סוף הצלחנו להשיג שולחן בטאיזו, המסעדה החדשה והכה מדוברת של יובל בן נריה.

טוב, לא בדיוק השגנו, זה א’ השיג, ואנחנו קצת נדחפנו, כי מה לא עושים בשביל לא להרגיש אאוטסיידרים. הארוע היה, מסתבר, להוכיח לד’ שיש מסעדות עם אוכל טעים, אחרי שתמיד יש לה רק טענות. ולא שזו היתה משימה קלה.

הגענו בחמישי רועש ועמוס. אבל נראה שככה זה כשאתה המסעדה הכי טרנדית בעיר. אם לא היו כל כך הרבה אנשים היינו יכולים להתרשם מהעיצוב המוקפד והדי מרשים, אבל היו המון אנשים אז הסתכלנו אח”כ בתמונות של עמית גירון. מהזוית שלו זה נראה ממש טוב.

צילום: עמית גירון

 

צילום: עמית גירון

האזור של הבר נראה מאוד נחמד אבל אותנו הושיבו בחדר הפרטי בעל הקירות העשויים מקוביות עץ, ואיכשהו זה הרגיש לי קצת יותר מדי מעוצב. את החדר הפרטי, חלקנו עם עוד כמה שולחנות, והתחרנו מי צועק יותר חזק. אנחנו ניצחנו כמובן.

אחד היתרונות החשובים המסעדה החדשה היא התאורה שלה. מצד אחד אפלולית ואינטימית, אבל כשפותחים את התפריט על השולחן, ראו זה פלא, השולחן מואר עד מאוד ואין צורך בשום פנס של אייפון כדי לקרוא, ואפילו אח”כ כדי לראות מה אתה אוכל. שלא לדבר על לצלם את המנות.. תודו שזה יתרון ענק.

היינו שמונה, וזה מאוד התאים לקונספט של המסעדה: מעין טאפאס אסייתי שאין בו חלוקה לראשונות ועיקריות, אלא יש מגוון של מנות טעימה, כשהמטרה היא להזמין כמה שיותר מנות למרכז השולחן, לטעום, להתנסות ולהתחלק.  בתפריט עצמו דווקא יש חלוקה, אם הבנתי נכון המנות מחולקות ע”פ עוצמת הטעמים במנה, מהקל אל הכבד. ייחודי, מתוחכם, אבל לא ממש עובד.

אנחנו פשוט הזמנו כל מה שנראה לנו טעים, וקיווינו לטוב.

המסעדה, שמתיימרת להיות אסייתית מתוחכמת עם שילוב של טעמים מיפן, סין, הודו, ויאטנם וקמבודיה, היא תוצאה של המסע של יובל בן נריה, שאחרי כמה שנים טובות של עבודה בהרברט סמואל, הוריד את הסינר ונסע לגלות עולמות חדשים. מדובר באינטרפטציה אישית של השף על המנות המקומיות שגילה, עם תוספות לא שגרתיות למנות מהסוג הזה כמו שמנת חמוצה ויוגורט.

אל השולחן מוגשות בערבוביה מסוגננת מנות עשירות בטעמים, צבעים, מרכיבים ותבלינים, בשלל דרגות חריפות. לא בטוח שזה לא מבלבל. לא בטוח שבתוך הבלאגן הזה שנוצר לי בפה, לא פספסתי קצת, ואולי אפילו הרבה.

ועדיין, איך סיכמה ד’, לא בלי צער מסויים: אי אפשר להגיד שלא טעים כאן. אולי אפילו אפשר להגיד שטעים כאן. על חלק מהמנות ניתן אפילו להגיד שהן ממש ממש טעימות.

אז הנה אלה שהתלהבנו מהן במיוחד:

לחמניות מאודות
צ’אטני עגבניות

לחמניות מאודות, אכות ונימוחות, מוגשות עם צ’אטני עגבניות וחצילים חריף ומאוד ייחודי. ממכר.

 

 

טרטר דגי ים
קונוס אורז פריך | שומשום שחור | קציפת סויה | ביצי דג דאון

מנה קצת מבלבלת שנראית כמו שני קונוסים של גלידה, ומתבררת אכן כמו שני קונוסים של דפי אורז פריכים ובתוכם טרטר של דגי ים, ובמקום קצפת ופצפוצי שוקולד למעלה קציפת סויה וביצי דגים. מפתיע!

קוטלט לבן
קשיו מקורמלים | חומץ תפוחים | סלרי | 5 ספייס

מנה שנראית יחסית פשוטה ולא מיוחדת אבל הרוטב מנצח והבשר פשוט טעים..

 

 

 

קלמרי טנדורי

שמנת חמוצה | שקדים קלויים | כוסברה | טילקוט מסאלה

 

 

.

דאמפלינג שנחניזי
לחי עגל | מרק בשר | בוטנים | ציר רימונים

הוכתרה בתור המנה הכי טעימה.. ארבעה כיסוני בצק מאודה, ממולאות בבשר ובמרק שנוזל לתוך הפה. שוב מנה מפתיעה, וגם הוכתרה כמנה הכי טעימה של הערב הזה.

.
.
.
.
באטר צ’יקן
עגבניות | חמאה חומה | בוטנים | עלי קארי
.
.
.
.
.
.
.
.
.

.

ניתן לסכם ולומר שטעים כאן. ומעוצב בשיא השיק, והאוירה טובה. תוסיפו לזה את העובדה שזה המקום להיות בו וקיבלתם ביקור חובה. אבל מכאן ועד הסופרלטיבים ששמעתי על אוכל אלוהי, חוויה גסטרונומית יוצאת דופן, המרחק הוא רב. לפחות בשבילי. בטח בשביל ד’ שתמשיך לחפש.

כל השאר שתו מספיק בשביל שהכל יהיה להם ממש טעים.

א’ יצא המנצח של הערב הזה. גם סידר לנו שולחן במסעדה הכי מבוקשת בעיר, גם האוכל היה טעים פלוס פלוס, וגם ישב בין שתי הכוסיות הכי הורסות בשולחן. מה עוד בן אדם צריך.

 

טאיזו. דרך בגין 23, תל אביב. 03-5225005 . לא כשר

שתפו:

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב whatsapp
WhatsApp
שיתוף ב email
Email

פוסטים אחרונים

הכל זה מלמעלה — התערוכה

לא. לא חזרתי בתשובה. אבל מי שעוקב אחרי קצת, בטח כבר יודע שבשנתיים האחרונות אני מצלמת עם רחפן תחת הכותרת #הכלזהמלמעלה.

הילדה הכי קטנה שלי בת 12!

הילדה הכי קטנה שלי כבר בת 12. כשחשבתי מה לכתוב לך, מצאתי בלוג שכתבתי בתאריך ה-8 בינואר 2012, בדיוק לפני 7 שנים. הוא נקרא “הילדה הכי

סליחה

סליחה, אפשר לבקש סליחה? כן בבקשה הגעת למקום הנכון אנחנו פתוחים כל יום בין תשע לשש ממי תרצי לבקש סליחה? סליחה, לא הבנתי “מהמקום”? “מחברו”?