רולדות מתוקות של פעם

סיגל מלמדת אותי דברים שאפילו לא חלמתי שאני צריכה לדעת. למשל מה זה בצק שק”ם. במקרה הזה כל מה שאני צריכה לדעת זה שמבצק שק”ם עושים את הרולדות האלה, בטעם של פעם, והערבוב בין הטעם, הנוסטלגיה, וקלות ההכנה, בהחלט עושה לי את זה.

.

רולדות מתוקות של פעם מבצק שק”ם

בצק שק”ם הוא המצאה גאונית, וראשי התיבות שלו על שם סך מרכיבים: שמנת (חמוצה), קמח (תופח) ומרגרינה (שדרגתי לחמאה).

אפשר לעשות אתו המון דברים – מאפים מתוקים ומלוחים, , תחתית לפשטידה, עוגות ועוגיות.

בצק שקם:

1 חבילה קמח תופח קטן (350 גרם)

1 שמנת חמוצה

200 גרם חמאה בטמפ’ החדר

מליות לבחירה:

מילוי תמרים:

קופסא של מחית תמרים

מעט קינמון

אגוזי מלך קצוצים (לא חובה)

מילויים אחרים שניתן למרוח: שוקולד נוטלה או השחר, ממרח חלבה ומוצר חדש על המדף, ממרח בטעם עוגיות  לוטוס המפורסמות.

לציפוי

1 חלמון ביצה

2 כפות שמן קנולה

· אבקת סוכר לזרייה

· תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה

 אופן ההכנה

להכנת הבצק: שמים בקערה את כל חומרי הבצק ולשים ביד לבצק אחיד. צרים מהבצק כדור, עוטפים בניילון נצמד ומשהים במקרר לשעתיים.

 מחלקים את הבצק לארבעה. מרדדים כל חלק על משטח מקומח לעלה מלבני בעובי 4 מ”מ. מורחים את הבצק באחת המליות . מגלגלים לגלילה, סוגרים את הקצוות ומניחים בתבנית אפייה, כשהתפר כלפי מטה. מכינים כך 4 גלילות.

 טורפים היטב את החלמון עם השמן, ומורחים את הגלילות. אופים כ- 40 דקות, עד שהגלילות מזהיבות. מצננים (חשוב לתת לרולדות להצטנן כראוי), חותכים לפרוסות של  2 ס”מ  ובוזקים מעל אבקת סוכר בעזרת מסננת.

אני עשיתי 2 רולדות עם ממרח תמרים ו 2 עם ממרח שוקולד.

כולן יצאו נפלאות, ריחניות ו ט ע י מ ו ת…….

שתפו:

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב whatsapp
WhatsApp
שיתוף ב email
Email

פוסטים אחרונים

הכל זה מלמעלה — התערוכה

לא. לא חזרתי בתשובה. אבל מי שעוקב אחרי קצת, בטח כבר יודע שבשנתיים האחרונות אני מצלמת עם רחפן תחת הכותרת #הכלזהמלמעלה.

הילדה הכי קטנה שלי בת 12!

הילדה הכי קטנה שלי כבר בת 12. כשחשבתי מה לכתוב לך, מצאתי בלוג שכתבתי בתאריך ה-8 בינואר 2012, בדיוק לפני 7 שנים. הוא נקרא “הילדה הכי

סליחה

סליחה, אפשר לבקש סליחה? כן בבקשה הגעת למקום הנכון אנחנו פתוחים כל יום בין תשע לשש ממי תרצי לבקש סליחה? סליחה, לא הבנתי “מהמקום”? “מחברו”?