בגלל הקיץ. בגלל החום. בגלל שהילדים מסתובבים כל הזמן במטבח ומחפשים מה לאכול.
סיגל שלחה לי מתכון קל קל קל של מנה מתוקה מתוקה שהילדים יטרפו וגם אפילו יכולים להכין בעצמם. מה שנקרא: גם אוכל, גם תעסוקה.
חומרים:
12 בישקוטים חצויים לשניים
כוס שמנת מתוקה להקצפה (32%)
כפית תמצית וניל
כף אבקת סוכר
לציפוי:
125 גר’ שוקולד מריר איכותי
1/4 כפית שמן צמחי (קנולה)
אופן ההכנה:
- לחצות את הבישקוטים לאורכם.
- בקערה להקציף את השמנת המתוקה, אבקת הסוכר ותמצית הוניל לקרם יציב.
- בעזרת כפית למרוח את הקרם על הבישקוטים (חציו הראשון) ולהניח עליו את חציו השני.
- בסיר קטן על להבה נמוכה (אפשר גם במיקרוגל) להמיס את השוקולד עם כפית השמן.(להיזהר לא לשרוף את השוקולד) ולמרוח על כול “פחזניה” מהשוקולד.
תודה לדונה היי שתמיד דואגת שהמתכונים יהיו טריים, מהירים ופשוטים