לקראת תחילת שנת הלימודים חיפשתי מתכונים חדשים שאפשר יהיה להגיש בצהריים לילדים שחוזרים מורעבים מביה”ס.
זו אמנם נשמעת לכם משימה קלה ואפילו טפשית אבל מסתבר שלילדים שלי יש דרישות:
- נמאס להם לאכול כל היום שניצל, פירה, קציצות ברוטב עגניות, ספגטי בולונז, עוף בתנור אורז ופתיתים.
- הם רוצים גיוון.
- הם רוצים שאמא תשקיע בהם. שתחדש להם.
- הם לא אוהבים לאכול שום דבר חוץ משניצל, פירה, קציצות ברוטב עגבניות, ספגטי בולונז, עוף בתנור אורז ופתיתים.
- אז מה. תנסי…
אז חיפשתי, וניסיתי, עד שביום שבת אחד הגישה לי חברתי כרמל את סיר הקציצות והתפוחי אדמה הזה, שמבוסס על מתכון ירושלמי שעובר אצלה במשפחה, ואני, כמו שאומרים אצל רותם, צרחתי.
קודם כל בגלל איך שזה נראה. אח”כ בגלל איך שזה טעים. ובסוף כי מדובר בסה”כ בקציצות ותפוחי אדמה.
מושלם. עכשיו רק נשאר לגרום לכרמל לכתוב את המתכון שזו בקשה לא קטנה בכלל, למי שיודע במי מדובר, ואז להכין.
אז זהו. שזו התגלתה כמשימה, אמנם לא מאוד מסובכת, אבל קצת ארוכה ומורכבת. לא כמו שאני אוהבת. אבל התוצאה מצדיקה את המאמץ. נסו וגלו בעצמכם.
נ.ב. – זהו המתכון אחרי קצת ניסוי וטעיה וקצת פרשנות שלי – כי אצל כרמל הכל זה קצת. קצת כורכום, קצת מלח, קצת..
מצרכים:
לקציצות:
1 קילו עוף טחון
או
½ קילו עוף טחון + ½ קילו בקר טחון
1 בצל מגורד
1 תפוח אדמה מגורד
1 גזר מגורד
1 ביצה
1 כוס פרורי לחם
1 כפית שטוחה כורכום
1 כפית שטוחה פפריקה מתוקה
קצת כמון מזרחי (בגירסה לילדים אפשר לוותר)
מלח פלפל
בנוסף:
4-5 תפוחי אדמה בינוניים
4 בצלים לבנים/אדומים
שמן לטיגון
1/2 כפית שטוחה כורכום
1/2 כפית שטוחה פפריקה מתוקה
מלח פלפל
אופן ההכנה:
1. מערבבים את כל חומרי הקציצות
2. יוצרים קציצות ומטגנים.
3. חותכים את תפוחי האדם לעיגולים עבים ומטגנים אותם בנפרד עד שמשחימים קלות.
4. בסיר רחב ושטוח מטגנים בצל קצוץ מ- 4 בצלים עד שהוא ממש ממש שחום, על סף השרוף
5. מסדרים מעל הבצל את הקציצות ותפוחי האדמה אחד אחד לסרוגין.
6. מוסיפים 1-2 כוסות מים שעורבבו בהן התבלינים (תלוי בגודל הסיר, המים לא צריכים לכסות את הקציצות במלואן)
7. מבשלים על אש קטנה עד שהמים נגמרים