שוב סופ”ש מתקרב, ואז ערב חג וחג, אבל הפעם זה סופי ומוחלט.
אבל כל סיום הוא התחלה חדשה, והנה אני חוזרת מחופשה ארוכה, וסיגל מפנקת אותי כהרגלה בעוגה כמו שאני אוהבת. הכי קלה להכנה והכי מתחסלת תוך שניה.
על הדרך גם למדתי שגַנַאש, היא תערובת של שמנת מתוקה ושוקולד מריר ובצרפתית פרושה “טיפש”, לא שברור לי למה מישהו רוצה לקרוא ככה לתערובת משובחת שכזו. אולי התכוונו שמי שאוכל אותה טיפש? הגיוני. אבל עיזבו. בואו נשאיר את הדיאטה ל”אחרי החגים”. יש רק עוד כמה ימים.
חומרים:
לגאנש שוקולד:
100 גרם שמנת מתוקה להקצפה (38%)
100 גרם שוקולד מריר איכותי – 70% מוצקי קקאו
50 גרם שוקולד חלב
לעוגה:
- 2 ביצים בטמפ’ החדר
- חצי כוס סוכר
- קמצוץ מלח (לא לוותר, יש לו תפקיד חשוב)
- 60 גרם חמאה מומסת במיקרו
- 2 כפות שמן קנולה
- 3/4 כוס קמח תופח
- חצי גביע שמנת חמוצה
- כף ברנדי
אופן ההכנה:
לגאנש שוקולד
מרתיחים את השמנת המתוקה בסיר קטן או במיקרו
יוצקים את השמנת על שני סוגי השוקולדים ומערבבים עד שמתקבל ממרח שוקולד חלק, ללא גושים
מניחים בצד עד לצינון מוחלט . לא להכניס למקרר
לעוגה
מחממים תנור ל- 175 מעלות
משמנים תבנית מאורכת 25 ס”מ
מקציפים במיקסר, ביצים ,סוכר ,ומלח לקצף חזק 5 דקות
מוסיפים את החמאה המומסת והשמן
מוסיפים את הקמח, השמנת החמוצה והברנדי לתערובת בהירה ואחידה
יוצקים לתבנית
מעל התערובת הבהירה יוצקים את הגנאש שוקולד . בעזרת סכין יוצרים דוגמת שיש באמצעות תנועות
בצורת שמיניה
אופים 45 דקות