מיכל אוהבת את פריז. מיכל אוהבת לאכול. וכשמיכל מדברת על מנות שהיא אוהבת במיוחד לאכול בפריז, זה נשמע כמו אייל שני מדבר על עגבניות שהרגע נקטפו. בעצם זה נשמע הרבה יותר טוב.
מיכל הכי אוהבת את פריז. מיכל הכי אוהבת אוכל טעים. וגם הכי אוהבת לזהות אותו במקומות הכי בלתי צפויים, שלא תחלמו אפילו לחפש.
מיכל לוקחת אותנו למסע קולינרי הכי לא טריוויאלי בבירה הקולינרית של ארופה, שכולל מרק אודון יפני, אטריות בובון ויאטנמיות ושאר ירקות.
אז הנה הצצה למקומות שמיכל הכי אוהבת בפריז, ותהיו בטוחים שתצאו מופתעים:
ארוחת בוקר בשוק “הילדים האדומים”
באזור המארה, בצידו הצפוני, נחבא אל הכלים מתקיים מדי יום בבוקר שוק הילדים האדומים, אחד השווקים העתיקים בפריז, שנקרא על שם בית יתומים שפעל בסמוך שהילדים בו לבשו מדים אדומים.
השוק ברובו מקורה, ומה שמיוחד בו הוא שלצד הדוכנים פרוסים שולחנות שבהם אפשר לאכול את ארוחת הבוקר הכי טרייה ונהדרת בפריז.
39, rue de Bretagne
Metro: Temple, Filles de Calvaire
ארוחת צהריים מהמזרח
בעוד אתם חושבים על סטייק אנטריקוט עם ציפס לארוחת צהריים, מיכל לוקחת אותנו למסעדות פועלים אסייתיות, שרק התור בחוץ בקור של 3 מעלות מרמז על כך שמשהו מיוחד קורה בהן.
כי אם חשבתם שארוחת צהריים בפריז היא משהו שאוכלים על הדרך באמצע השופינג, תחשבו שוב. מיכל לוקחת אותנו לקצה השני של העיר אם צריך רק כדי לאכול אטריות אודון שמנמנות במיוחד.
המסעדה היפנית “קוניטוריה” היא בעצם דלפק קטנטן המגיש מבחר מצומצם של מנות שבהן מככבות אטריות אודון שמנמנות במיוחד. הכי כייף לצפות בשפים היפניים מכינים את האטריות ולאכול תוך כדי את המרק עם הטמפורה שהוא גולת הכותרת כאן.
KUNITORAYA Villedo עם התור בחוץ
5 rue Villedo
http://kunitoraya.com אתר מגניב ביותר וארוך..
אם לא בא לכם על מרק אטריות יפני אתם יכולים לקבל אותו בגירסה הויאטנמית. שוב נסיעה מיוחדת לקצה השני של העיר, שוב מסעדת פועלים פשוטה. אבל אל תתנו למראה הפשוט ונטול השיק להבהיל אתכם. מדובר באוכל משובח במיוחד. מנות מומלצות: מרק PHO עם או בלי כדורי בשר, ומנת אטריות בובון.
DANG HUONG PHO
14 rue louis bonnet
ארוחת ערב כהלכתה
כשמדובר בארוחת ערב, אפילו מיכל לא מוותרת על ארוחה צרפתית למהדרין, אבל עם טוויסט. ה- Etlier של השף ג’ואל רובושון הוא בעצם בר מרובע עצום מימדים שעצם הישיבה סביבו כבר משדרת נינוחות, המנות מוגשות קטנות כטעימות, והן אכן טעימות, אז מיד מזמינים המון מהן. חובה להזמין מקום.
Atelier de Joel Robuchon
5 ,rue de Montalembert
01 42 22 56 56 | www.joel-robuchon.com
שוקו חם
ואין כמו לסיים יום קר בפריז עם כוס שוקו חם. ואם כבר שוקו אז רק אנג’לינה.
ככה מיכל אוהבת את פריז. הכי מתוקה בעולם!
CAFE ANGELINA
rue de Rivoli 226
רוצים לקבל את הבלוג הבא ישירות למייל שלכם?
הרשמו לרשימת התפוצה